Головна Новини Політика зовнішня політика Кулеба анонсував важливе рішення щодо Росії, яке буде прийнято ЄС цього року
commentss НОВИНИ Всі новини

Кулеба анонсував важливе рішення щодо Росії, яке буде прийнято ЄС цього року

Дмитро Кулеба впевнений, що рішення про використання активів РФ буде ухвалено у 2024 році

2 лютого 2024, 13:30
Поділіться публікацією:

Рішення Європейського Союзу щодо використання заморожених російських активів на користь України буде ухвалено у 2024 році. Як передає портал "Коментарі", таку заяву міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зробив під час спільної прес-конференції з головою МЗС Канади Мелоні Жолі.

Кулеба анонсував важливе рішення щодо Росії, яке буде прийнято ЄС цього року

Дмитро Кулеба. Фото з відкритих джерел

"Україна спільно з партнерами зробить рішення про використання російських заморожених активів у 2024 році. Це рішення буде ухвалено у 2024 році, я не сумніваюся, знаючи динаміку цих дискусій", — заявив Дмитро Кулеба.

У той же час, топ-дипломат уточнив, це рішення має свої складності і можливо воно прийматиметься частинами – спочатку з податку на прибуток із замороженого активу, пізніше за самим прибутком і, нарешті, за самим активом.

"Але те, що ми йдемо цим шляхом, вже є перші результати і рішення буде у 2024 році – це факт", – заявив український міністр.

Він додав, в ідеалі Україна хотіла б, щоб усі російські заморожені активи були завантажені на заарештований у Канаді російський літак і прилетіли до Києва, де українці зможуть їх використати.

"Якщо без жартів, сподіваємося, що Канада завершить усі судові та юридичні процедури та що цей літак стане важливим прецедентом, важливим символом передачі матеріального, не фінансового, російського активу Україні", — підсумував глава МЗС України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому складність передачі заморожених російських активів Україні: чим може відповісти РФ. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини