Головна Новини Політика зовнішня політика Кремль переконує, що "Північний потік-2" скоро запрацює: у Москві назвали терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль переконує, що "Північний потік-2" скоро запрацює: у Москві назвали терміни

Сертифікація триватиме до середини 2022 року

24 грудня 2021, 18:50
Поділіться публікацією:

Представники   російської влади стверджують, що новий газогін "Північний потік-2"  буде завершено ще до кінця цього  року. Про це інформують російські ЗМІ, оприлюднивши повідомлення російського  віце-прем'єра  Олександра  Новака, пише ТСН.

Кремль переконує, що "Північний потік-2" скоро запрацює: у Москві назвали терміни

У Кремлі назвали терміни (фото з відкритих джерел)

 Разом з тим, процеси із сертифікацією нового газогону будуть завершені лише на кінці першого півріччя 2022 року.

 "Процес сертифікації "Північного потоку-2" може бути завершений у середині 2022 року. Газопровід буде готовий до роботи до кінця цього року. Кабмін сподівається, що газ може піти у середині наступного року", — проінформував російський посадовець.

Важливо, що представники російського "Газпрому" повідомили, що мають наміри до кінця останнього місяця року заповнити голубим паливом ще одну — другу магістраль газогону. Перша нитка була заповнена два місяці тому – в кінці жовтня. 

Нагадаємо, що "Коментарі"  інформували про те, що Росія використовує рекордні ціни на газ як засіб тиску на ЄвропуЄвропа платить рекордні ціни на газ через непідписання довгострокових контрактів на постачання і може змінити ситуацію, припинивши затримки газопроводу "Північний потік-2", який проходить з Росії до Німеччини. Таку заяву зробив у п'ятницю, 24 грудня, високопоставлений російський чиновник. Ціна на газ у Європі у вівторок, 21 грудня, піднялася до нового рекорду — майже на 800% з початку року. У п’ятницю, 24 грудня, ціна знизилася, але все ще була вищою на 400%. Президент Росії Володимир Путін заявив у четвер, 23 грудня, що Німеччина перепродає російський газ Польщі та Україні, що не сприяє розвантаженню перегрітого ринку. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини