Головна Новини Політика зовнішня політика Кравчук зробив важливу заяву щодо Криму і Донбасу: "Вирішити в першу чергу"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кравчук зробив важливу заяву щодо Криму і Донбасу: "Вирішити в першу чергу"

"Мова про життя і смерть"

1 лютого 2021, 08:49
Поділіться публікацією:

Перший президент України і глава української делегації в мінській ТКГ Леонід Кравчук виступив з пропозицією головного питання, яке необхідно винести на всеукраїнський референдум. Про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

Кравчук зробив важливу заяву щодо Криму і Донбасу: "Вирішити в першу чергу"

Кравчук. Фото: Унiан

За його словами, першим питанням референдуму повинна стати проблема Донбасу і Криму, яка є найбільш болючою на сьогодні.

Кравчук зазначив, що окупація Криму та війна на Донбасі сприймається в політичному полі по-різному, через те, що є політики, які підтримують політику Кремля і видають себе за патріотів.

У такій ситуації, за словами Кравчука, українці не можуть зорієнтуватися і зрозуміти, що відбувається, адже у політиків є розбіжність в корінному питанні.

Він підкреслив, що на референдум потрібно винести питання про те, як буде організоване життя в окупованих регіонах, які належать Україні, проте не контролюються державою.

Перший президент висловив спільну позицію США, ОБСЄ та Швеції щодо українського питання про те, що референдум потрібен для політичного врегулювання ситуації в нашій країні в рамках її суверенітету і визнаних кордонів.

Леонід Кравчук очолив українську делегацію в мінській ТКГ влітку 2020 року. На цій посаді він замінив другого президента України Леоніда Кучму.

Довідка: з квітня 2014 року на території Луганської та Донецької області триває російська агресія проти України, в якій беруть участь регулярні війська РФ і незаконні збройні формування.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, як в Росії пройшли акції на підтримку Олексія Навального.

Також СБУ заборонила в'їзд в Україну ряду російських зірок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини