Головна Новини Політика зовнішня політика Кравчук заявив, що Росія хоче знищити Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Кравчук заявив, що Росія хоче знищити Україну

Путін провокує ескалацію конфлікту

30 березня 2021, 11:05
Поділіться публікацією:

Перший президент України і глава української делегації в мінській ТКГ Леонід Кравчук заявив про те, що Росія і її президент Володимир Путін хоче знищити або підпорядкувати собі нашу країну. Про це він повідомив в ефірі телеканалу Україна 24.

Кравчук заявив, що Росія хоче знищити Україну

Кравчук. Фото: Liga

За його словами, глава Кремля Володимир Путін має територіальні претензії до України і провокує загострення війни на Донбасі через те, що хоче знищити або підпорядкувати собі нашу державу. Він зазначив, що ще з моменту здобуття Україною незалежності в 1991 році Росія декларувала, що наша країна буде в зоні її стратегічних інтересів.

Кравчук сказав, що дане формулювання винесли на затвердження Кабміном і підтримали у Кремлі, а також у державній думі Росії, затвердивши її в якості принципу зовнішньої політики РФ. Перший президент заявив, що це говорить про те, що Росія ніколи не кине спроби взяти Україну під контроль.

Глава української делегації нагадав висловлювання президента Росії Володимира Путіна про те, що Україна є випадковою і нереальною країною, яка не має майбутнього. Також він підкреслив, що на одній з конференцій країн СНД Путін заявив, що Росія має претензії до України, за словами Кравчука, мова йшла саме про територіальні претензії.

Довідка: Леонід Кравчук очолює українську делегацію в мінській ТКГ з липня 2020 року. На цій посаді він встиг запропонувати план спільних кроків щодо врегулювання конфлікту, який назвали планом Кравчука.

До Кравчука головою делегації України був другий президент Леонід Кучма, який обіймав цю посаду з 2015 по 2018 рік і з 2019 по 2020.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Зеленський готовий віддати наказ про наступ.

Читайте також про висловлювання Пєскова щодо війни на Донбасі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Харя Кришны

30 березня 2021, 15:45

МВФ требует повысить цену на газ для украинских потребителей. Украина незалежна? Никто ее не подчинит? Никто не уничтожит, когда коммунальные тарифы соизмеримы с доходом семьи? Когда долг растет и принимаются законы о конфискации имущества и жилья за долги? С незалежнистю вас панове...


Новини