Головна Новини Політика зовнішня політика Кравчук заявив про те, що Україна не братиме участі в переговорах у ТКГ
commentss НОВИНИ Всі новини

Кравчук заявив про те, що Україна не братиме участі в переговорах у ТКГ

Росія залучає терористів до переговорів

5 квітня 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

Голова української делегації в мінській ТКГ і перший президент України Леонід Кравчук заявив про те, що наша країна не вестиме політичні переговори з Росією, поки країна-агресор залучатиме до них представників терористів із ОРДЛО. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Кравчук заявив про те, що Україна не братиме участі в переговорах у ТКГ

Леонiд Кравчук

За його словами, поки представники ОБСЄ не досягнуть того, щоб із переговорів виключили так званого експерта з боку терористів ОРДЛО Майю Пирогову, українська делегація не братиме участі в переговорах по Донбасу.

Перший президент сказав, що наша країна продемонструвала свою позицію з цього питання неодноразово. Він зазначив, що якщо представники бойовиків, які засуджені за тероризм, братимуть участь у переговорах і модератор ОБСЄ Хайді Грау не виключить їх, то Україна залишить процес.

Довідка: Леонід Кравчук очолює українську делегацію в мінській ТКГ з липня 2020 року. За час перебування на цій посаді він встиг запропонувати план спільних кроків щодо врегулювання конфлікту, який назвали "планом Кравчука". До Кравчука головою української делегації був другий президент України Леонід Кучма.

З квітня 2014 року в окремих районах Донецької і Луганської областей триває російська військова агресія проти України, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян. Війні на Донбасі передувала анексія Криму Росією в березні 2014 року.

Раніше "Коментарі" повідомляли про можливе введення комендантської години в Україні.

Читайте також про візит Зеленського до Катара.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Питер

5 квітня 2021, 11:42

Обратите внимание, что Байден, что Кравчук оба старцы и с головой проблемы


Новини