Головна Новини Політика зовнішня політика Кравчук назвав умову, за якої розвалиться Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

Кравчук назвав умову, за якої розвалиться Росія

Росія може повторити досвід СРСР і перестати існувати

6 квітня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Перший президент України і глава української делегації в мінській ТКГ Леонід Кравчук розповів про те, за яких умов Росія розвалиться на шматки. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Гордон".

Кравчук назвав умову, за якої розвалиться Росія

Леонiд Кравчук

За його словами, якщо Росія ризикне піти в широкомасштабний наступ на Україну на Донбасі, то це буде останній військовий похід в її історії, який призведе до розвалу РФ на шматки. Він зазначив, що жив при першому секретарі ЦК КПРС Микити Хрущова, який вирішив влаштувати змагання з США, котре в підсумку призвело до розвалу СРСР.

Перший президент сказав, що якщо Росія втягнеться у велику війну, то це буде не Абхазія чи Нагорний Карабах. Він підкреслив, що вони зіткнуться з найбільшою країною в Європі, яку підтримуватимуть країни Заходу. Кравчук заявив, що Росія не зможе завоювати і утримати Україну.

Довідка: Леонід Кравчук очолив українську делегацію в мінській Тристоронньої контактній групі в липні 2020 року. За час перебування на цій посаді він встиг запропонувати план спільних кроків щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, який назвали планом Кравчука. Документ передбачав проведення виборів на Донбасі в березні 2021 року і повну деокупацію територій.

До Кравчука головою української делегації був другий президент України Леонід Кучма, який обіймав цю посаду двічі — з 2015 по 2018 рік і з 2019 по 2020. Саме він підписав другі Мінські угоди.

З квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Україна більше не братиме участі в переговорах у Мінську.

Читайте також про те, якою буде політика НАТО щодо Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир Семашко

7 квітня 2021, 10:08

Несомненно, Кравчук обладает ораторским искусством и даром убеждения, его речь и заявления достойны уважения, в нем чувствуется мощный лидер и фигура... Ловлю себя на мысли, что должность главы украинской делегации в ТКГ как-то маловата для него что ли. Вот кресло президента - в самый раз! Не пора Леониду Макарычу начинать предвыборную кампанию?

Харя Кришны

6 квітня 2021, 16:03

Кравчук превращается в Жирика. Когда будем мыть чоботи в Байкале?

Олег

6 квітня 2021, 15:35

Как всегда, видим то что там за лесом, а у себя под носом не замечаем. Почему не говорит, да и не делает ничего для улучшения благосостояния граждан Украины., как поднять экономику, как избавиться от МВФ. Думаю вначале надо вернуть Одесское морское пароходство государству, ответить юридически и финансово за его развал, Сделать мыслимое и немыслимое, что бы люди забыли такое позорное явление, как "кравчучки." Дел в своей стране невпроворот, только захоти делать, ан нет, мы пиаримся на развале России. Стыдно, "господин" Кравчук.

я

6 квітня 2021, 14:10

Віктор, ви ж вибрали президента, раду. яких ще представників від областей потрібно?? ось ці вибрані людом й керують. не подобаєстья? ... до того ж, така пропозиція україни узаконить ордло. ні в якому разі. війну почав не донбас. він підхопив

Віктор

6 квітня 2021, 13:39

Пропозиція для вирішення питання реалізації нормального життя на Донбасі. Шановне товариство, Мінські домовленності - це архаїка, стільки років навколо цього документа одна балаканина. І усякі міждепутатські угрупування з участю інших держав – це відволікання від реального вирішення цього вжливого питання. Тому треба реалізувати інший шлях досягнення миру на Донбасі. Задамося питанням – чим відрізняються Донецька і Луганська області від Харьківської, Запорізької, Миколаїської, Херсонської, Одеської та інших областей України. Відповідь однозначна – нічим. Сьогоднішня ситуація створена штучно з ясною метою. Питання миру на Донбасі пропонується розглянути шляхом скликання народного віче на о. Хортиця – колисці Запорізького козацтва (можливо у Дніпрі, або у Харкові) з участю представників обласних рад усіх областей – представників народу України в тому числі Республіки Крим і представників ОРДЛО (забезпечивши їх безпеку і Республіки Крим, а токож представника ВРУ, представника ОП, представників Німеччини та Франції . Послухати чого хочуть і які вимоги представників ОРДЛО для встановлення миру на Донбасі. При цьому вони покажуть своє реальне обличчя. Обговорити усі пропозиції та розробити і підписати реальний план встановлення миру на Донбасі. У цьому плані обов'язково повинна бути офіційна заява (яка буде визнана міжнародними інституціями) саме представників ОРДЛО до РФ про відмову від усіх військових формувань і найманців та зброї з обов'язковим виведенням з окупованої території Донбасу усіх видів зброї . Така дія автоматично виведе Росію з питання встановлення миру, тобто їх присутність у вирішенні цієї проблеми буде не потрібна. Ми повинні самі розібратися у цій проблемі і знайти шляхи встановлення нормального життя для мешканців Донбасу. P.S. Можливо це наївна пропозиція? Але…


Новини