Головна Новини Політика зовнішня політика Україна більше не братиме участі в переговорах з Росією в Мінську
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна більше не братиме участі в переговорах з Росією в Мінську

У Мінську налаштовані вороже по відношенню до України

6 квітня 2021, 10:30 comments1417
Поділіться публікацією:

Віце-прем'єр і міністр по питання реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей Олексій Резніков заявив, що українська делегація в ТКГ відмовилася брати участь в переговорах в Мінську. Про це він повідомив в ефірі передачі "Свобода слова".

Україна більше не братиме участі в переговорах з Росією в Мінську

Перемовини в Мiнську

За його словами, делегація України повністю відмовилася від переговорів на мінському майданчику, а представники Росії і ОБСЄ вже повідомлені про це. Він зазначив, що рішення є категоричним, а в разі завершення карантину і надходження пропозиції про проведення переговорів в оффлайн режимі, як це було раніше в Мінську, то наша країна відмовиться.

Міністр підкреслив, що зараз Росія дуже сильно впливає на Білорусь і режим Олександра Лукашенка, а тому довіри до сусідньої країни у нас немає.

Довідка: з квітня 2014 року в окремих районах Донецької та Луганської областей України триває російська збройна агресія, в якій беруть участь незаконні збройні формування і регулярні війська РФ. За час конфлікту загинуло понад 14 тисяч українських громадян.

Сама Росія свою участь в конфлікті заперечує, називаючи себе посередників в переговорах, не дивлячись на численні докази її прямого військового вторгнення в Україну. З 2014 року в Мінську ведуться переговори Тристоронньої контактної групи між Україною і Росією за посередництва представників ОБСЄ. Війні на Донбасі передувала анексія Криму Росією в березні 2014 року в результаті проведення незаконного "референдуму".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, якою буде політика НАТО щодо Росії.

Читайте також про можливу участь США в переговорах по Донбасу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини