Головна Новини Політика зовнішня політика Країна НАТО звинуватила Росію в атаці
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна НАТО звинуватила Росію в атаці

Газопровід Balticconnector, який з'єднує Фінляндію та Естонію, міг бути пошкоджений Росією

20 жовтня 2023, 16:37
Поділіться публікацією:

Напад на Balticconnector можна розцінити як атаку на інфраструктуру НАТО. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив глава МЗС Естонії Маргус Цахна.

Країна НАТО звинуватила Росію в атаці

Газогін між Фінляндією та Естонією міг бути пошкоджений Росією

Він уточнив, що газопровід, який сполучав Фінляндію та Естонію, був пошкоджений ззовні.

Наразі НАТО посилює патрулювання Балтійського моря після інциденту.

Нагадаємо, в ніч на 8 вересня газопровід Balticconnector перекрили через підозру можливого витоку газу. Фінські ЗМІ повідомили, що Гельсінкі підозрюють РФ у причетності до інциденту. Президент Латвії Едгардс Рінкевичс у свою чергу заявив про необхідність закрити Балтійське море для судноплавства, якщо буде доведено провину Росії у його пошкодженні.

Balticconnector — двоспрямований морський/наземний газопровід-інтерконектор між Інкоо (Фінляндія) та Палдіскі (Естонія). Він з'єднує естонські та фінські газові мережі. Трубопровід надає Фінляндії доступ до підземних латвійських сховищ природного газу в Інчукалнсі. Комерційна діяльність трубопроводу розпочалася 1 січня 2020 року; за перший місяць роботи він забезпечив понад третину потреби Фінляндії у газі. Оператори газових мереж Естонії, Латвії та Фінляндії підписали договір про створення єдиного газового ринку до 2020 року, а також єдиної газової зони — у 2022 році. За допомогою цього проекту країни хотіли забезпечити собі диверсифікацію джерел блакитного палива та стати менш залежними від російського ресурсу.

Тим часом, у США з'ясували, чим Китай озброює Росію для війни проти України. Пентагон з'ясував, що у закупівлях беруть участь як приватні, так і державні підприємства Китаю.

У Зеленського назвали головний інтерес Китаю. Китай зацікавлений у тому, щоб Росія виглядала так, як сьогодні – мізерно та безрепутаційно.

А в Кремлі емоційно відреагували на порівняння Путіна з ХАМАСом. У Путіна образилися порівняння лідера росіян з ХАМАСом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини