Головна Новини Політика зовнішня політика Країна ЄС заявила про бажання створити "найсильнішу армію Європи"
commentss НОВИНИ Всі новини

Країна ЄС заявила про бажання створити "найсильнішу армію Європи"

На тлі конфлікту в Україні одна з країн Європейського союзу має намір збільшити та модернізувати свою армію

24 квітня 2023, 10:15
Поділіться публікацією:

Польща має намір створити потужну армію протягом найближчих двох років. Про це заявив міністр оборони країни Маріуш Блащак, повідомляють "Коментарі" з посиланням на польське агентство PAP.

Країна ЄС заявила про бажання створити "найсильнішу армію Європи"

На тлі війни в Україні польска армія буде збільшуватися

Обіцянка пролунала в рамках передвиборчої кампанії — восени у Польщі відбудуться парламентські вибори. За твердженням Блащака, у разі перемоги правлячої національно-консервативної партії "Право та справедливість" "через два роки армія Польщі стане найсильнішою сухопутною армією в Європі".

Очолюваний консерваторами уряд у Варшаві є одним із найрішучіших політичних та військових прихильників України. При цьому Польща не тільки підтримує Україну, що зазнала нападу РФ, постачанням танків, винищувачів МіГ-29 та інших видів озброєнь, а й активно озброює власну армію, повідомляє DW.

Тим часом, Підмосков'я та Севастополь атакують безпілотники.

Експерти розповіли, як Путін може відреагувати на початок контрнаступу ЗСУ.

"Я думаю, що зараз Росія все-таки готується до оборонних операцій. Не до стратегічної оборони, оскільки Путін не затвердить такий план. Не знаю, чи в Росії готується наказ про заходи підготовки до оборонних операцій, але те, що відбувається на Півдні, дуже схоже на підготовку Росії до оборони. Очевидно, що вони намагаються створити на тимчасово окупованих територіях Херсона та Запоріжжя глибоко ешелоновану оборону", — зазначив Самусь. 

"Росія намагатиметься нарощувати свої мобілізаційні резерви. Мобілізованих готуватимуть для того, щоб вони заповнювали ці плани щодо оборони. І для цього їм потрібна реальна велика кількість мобілізованих, оскільки лінія фронту досить велика", — додав експерт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини