Головна Новини Політика зовнішня політика "Кожен п'ятий не говорить російською": у РФ визнали проблему мігрантів
commentss НОВИНИ Всі новини

"Кожен п'ятий не говорить російською": у РФ визнали проблему мігрантів

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв визнав існування проблеми адаптації мігрантів

6 червня 2023, 20:49
Поділіться публікацією:

Зараз у деяких класах у школах РФ кожна п'ята дитина не говорить російською. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв.

"Кожен п'ятий не говорить російською": у РФ визнали проблему мігрантів

Мігранти із Середньої Азії в РФ

Після зіткнень на етнічному ґрунті між російськими школярами та приїжджими російська влада вимушено визнала наявність проблеми мігрантів у РФ. Щоправда, Дмитро Медведєв недоліки правлячої влади вирішив пояснити "перевагами" російського законодавства:

"Відповідно до нашого законодавства, дітей із сімей мігрантів приймають у дитячі садки, школи, коледжі на тих же підставах, що й дітей російських громадян, — заявив Дмитро Медведєв. — Жодних вимог до володіння російською мовою законом у таких учнів не встановлюється. З однієї сторони, це забезпечує рівні можливості в здобутті освіти в Росії для всіх дітей, незалежно від їх громадянства. Це загалом правильний справедливий підхід. Це важлива соціальна гарантія. Але є і зворотний бік медалі: в класи потрапляють хлопці, які вчитися на російській мові не в змозі. Вони відокремлені від однолітків, часто стають агресивними. Якщо таких хлопців досить багато, вони ще й утворюють групи за етнічним принципом. Наслідки відомі та набувають негативного резонансу".

За останні кілька тижнів у різних регіонах Росії почастішало "полювання" на таджицьких мігрантів – їх затримують, влаштовують необґрунтовані перевірки, б'ють. Як зазначають ЗМІ, акції проти мігрантів активізувалися після того, як група жителів міста Котєльнікі звернулася до Володимира Путіна . Вони стверджували, що їхнє місто стало "таджицьким анклавом", а 80 відсотків його населення становлять мігранти.

Тим часом, помер один із найбільших шпигунів, який працював на Росію.

Через підрив Каховської ГЕС загинуло більшість тварин зоопарку у Новій Каховці, — UAnimals.

А Укргідроенерго повідомило про дату найбільшого розливу Дніпра через підрив Каховської ГЕС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини