Головна Новини Політика зовнішня політика Коли посольство США відновить свою роботу в Москві
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли посольство США відновить свою роботу в Москві

Росія та США відновлюють роботу своїх дипломатичних служб

19 червня 2021, 22:30
Поділіться публікацією:

Посольство США в Москві планує відновити свою роботу. Про це повідомив прессекретар посольства США в Росії Джейсон Ребхольц в своєму Twitter.

Коли посольство США відновить свою роботу в Москві

Посольство США в Москві - фото з відкритих джерел

За його словами, посол Сполучених Штатів в Росії Джон Салліван незабаром планує прилетіти в Москву і відновити роботу свого відомства.

"Після важливого саміту я з нетерпінням чекаю можливості незабаром повернутися в Москву, щоб очолити сильну команду посольства США", — написав Ребхольц.

Також в планах Саллівана на даний момент — робота за напрямками, які позначив президент США Джо Байден під час саміту з Володимиром Путіним в Женеві: стратегічна стабільність, дотриманням прав людини і побудова стабільних та передбачуваних стосунків з Росією.

Нагадаємо, що 17 травня, Генеральне консульство Сполучених Штатів Америки в Єкатеринбурзі зупинило свою діяльність. Воно було останнім американським консульством на території Російської Федерації. 

Додамо, що подібні дії американського уряду були відповіддю на обмеження, введені російською владою ще 2017 році. Тоді було зменшено кількість американських дипломатів, які могли працювати в Росії. Також у 2018 році роботу припинило консульство США у Санкт-Петербурзі — російська влада так "відповіла" на закриття російського посольства у Сіетлі, що відбулося через отруєння колишнього російського шпигуна у Великій Британії.

Як повідомляв портал "Коментарі", після проведення всіх необхідних процедур, єдиною структурою, яка мала б офіційно представляти Америку на території Росії, залишалось би посольство в Москві. Відомо, що 10 американських дипломатів, які втратили б місце роботи після закриття посольств, збиралися перевести до столичного департаменту. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини