Головна Новини Політика зовнішня політика Коли можна говорити про перемогу України: в Офісі президента назвали умови
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли можна говорити про перемогу України: в Офісі президента назвали умови

Україна не може піти на нові домовленості з росією, адже ескалація неминуча

31 травня 2022, 11:25
Поділіться публікацією:

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк наголосив, що укладання договорів з росією неможливе, інакше це означатиме відкладену війну, загрозу нових атак та ризики для України. Нашій державі потрібен договір не типу "Мінськ-3", а домовленості про гарантії безпеки в Європі та не просто підписаний альянс, а саме "готовності глобальної еліти брати на себе відповідальність".

Коли можна говорити про перемогу України: в Офісі президента назвали умови

Михайло Подоляк, фото з відкритих джерел

Адже деякі європейські політики стоять на тому, що Україна має погодитися на "мирний договір" з рф та припинити воювати. Поки що такі думки висловлюють окремі особи, але Україні все важче доводити навіщо і чому нам потрібне озброєння.

Втім, влада розуміє, що укласти з росією новий договір — це "квиток на відкладену війну", яка буде ще кривавішою, бо рф встигне підготувати нові сили. Та й загалом погодитися на ультиматуми росії означатиме її перемогу, що призведе до нової ескалації.

Переговори з рф українська сторона наразі проводить лише в питаннях гуманітарних та обміну полоненими, політично-дипломатичні питання — на паузі. В України буде більш вигідне становище, коли рф відчує тиск санкцій в повному обсязі та коли європейці виступатимуть одностайно проти агресії Кремля. "Розморозити" процес переговорів може президент України Володимир Зеленський з огляду на оперативну ситуацію.

Михайло Подоляк вважає, що Перемога України для нього особисто це кілька факторів, перш за все — територіальна цілісність в кордонах, що визнані міжнародними документами, "залізна завіса" між країнами світу та росією та погіршення репутації рф.
Як писав портал "Коментарі", в Білому домі обіцяють надати Україні ракети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини