Головна Новини Політика зовнішня політика КНДР лякає світ заявами про нову зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

КНДР лякає світ заявами про нову зброю

Північнокорейський режим має в своєму розпорядженні ядерну зброю

24 березня 2023, 11:03
Поділіться публікацією:

Північна Корея провела випробування нового підводного безпілотника, здатного нести ядерну зброю, заявили у Пхеньяні у п'ятницю, 24 березня. Його місія, як стверджується, полягає в тому, щоб потай досягти оперативної зони і за допомогою підводного вибуху викликати "надпотужне радіоактивне цунамі" для знищення груп кораблів противника та його ключових портів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW.

КНДР лякає світ заявами про нову зброю

КНДР має ядерну зброю

Як передає Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК), тестування апарату стало відповіддю на нещодавні спільні навчання США і Південної Кореї, які, на думку КНДР, погіршили ситуацію в галузі регіональної безпеки. За процесом спостерігав північнокорейський лідер Кім Чен Ин.

Проте, як зазначає агентство AFP, аналітики ставлять під сумнів заяви Північної Кореї про зброю, що викликає "радіоактивне цунамі". До ідеї про те, що Пхеньян має "підводний безпілотник, здатний нести ядерну зброю, слід ставитися скептично", — заявив Лейф-Ерік Іслі, професор Університету Іхва в Сеулі. На думку американського аналітика Анкіта Панди, не можна виключати, що заява Пхеньяна була "спробою обману" чи "психологічної операції".

Раніше експерти розповіли, про що говорять заяви КНДР про війну в Україні та як потрібно реагувати на них демократичному світу.

Тим часом, у Генштабі розповіли про "найгаряче місце" на фронті. А Зеленський оцінив перспективи наступу росіян на сході. В Офісі президента вважають, що у росіян "якості немає, є лише кількість". Тому завдання України – завдати якнайбільше втрат РФ, щоб закінчити війну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини