Головна Новини Політика зовнішня політика Клімкін: у Казахстані триває перезавантаження владних еліт
commentss НОВИНИ Всі новини

Клімкін: у Казахстані триває перезавантаження владних еліт

Павло Клімкін упевнений, що залучення Росії до процесу придушення протестів у Казахстані є спробою президента країни Касіма-Жомарта Токаєва грати у власну гру

6 січня 2022, 17:05
Поділіться публікацією:

На фоні протестів і заворушень, які захлиснули Казахстан, у країні почалося перезавантаження владних еліт і, можливо, зміна геополітичного курсу країни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю сайту "Обозреватель" розповів колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Клімкін: у Казахстані триває перезавантаження владних еліт

Павло Клімкін. Фото: ЕРА

Говорячи про геополітичну гру, дипломат зазначив, що тут задіяні дві сторони, як китайська, так і російська.

На думку Павла Клімкіна, президенту Казахстану Токаєву в ситуації, що склалася, важливо довести Росії, що країна не стане ближчою до Китаю. Звернення до ОДКБ з проханням надати військову допомогу, щоб придушити протести – це теж політичний крок, тому що, якщо реально дивитися на речі, то у Казахстану на сьогодні вистачить і сил, і можливостей із тим силовим блоком, який є, поставити протестувальників на місце.

Розмірковуючи на тему перспективи протестів, екс-міністр зазначив, що поки що немає жодного сенсу робити прогнози, оскільки на сьогоднішній день немає виразних вимог, немає ідеології від тих, хто вийшов на протести. Більше того, немає і самих лідерів протестів, з якими можна було б вести діалог. Наразі є одні емоції, які переповнюють, жодного конструктиву.

Читайте також на порталі "Коментарі" – посол Казахстану в Україні Дархан Калєтаєв заявив, що перспективи у протестів немає жодних і через 2-3 дні влада повністю контролюватиме ситуацію у всіх регіонах країни. На сьогоднішній день правоохоронні органи та спецслужби працюють над тим, щоб у країні було відновлено стабільність та спокій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини