Головна Новини Політика зовнішня політика Клімкін розповів, що робити з прихильниками "величі Росії"
commentss НОВИНИ Всі новини

Клімкін розповів, що робити з прихильниками "величі Росії"

На політичній арені західних держав стає все більше "реалістів", які агітують за компроміс з РФ за рахунок територій України

29 серпня 2023, 21:58
Поділіться публікацією:

Частка представників західних еліт, які шукатимуть компромісу з Росією за рахунок України, поступово буде збільшуватиметься. Якщо Україна з ними не працюватиме, роз'яснюючи позицію нашої країни, прибічники компромісу можуть стати "блокуючою меншістю". Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив екс-міністр зовнішніх справ України Павло Клімкін, коментуючи останні суперечливі заяви Папи римського та кандидата у президенти США від республіканців Вівек Рамасвамі.

Клімкін розповів, що робити з прихильниками "величі Росії"

Павло Клімкін

Нагадаємо, перший закликав російську католицьку молодь пишатися "величчю Росії", другий — готовий визнати за Росією захоплені нею українські землі.

"Папа римський та кандидат у президенти США від республіканців Вівек Рамасвамі не можуть різнитися ще більше — за походженням, вихованням, поглядами та чим завгодно. Але вони говорять речі, які нам не подобаються — майже одночасно. Франциск каже про історичну "велич" Російської імперії, про спадщину Петра першого та Катерини другої. І закликає молодих росіян "бути гідними" цій спадщині. Рамасвамі готовий в разі свого обрання президентом США визнати окуповані території російськими і зняти з РФ санкції — начебто, щоб відірвати РФ від Китаю. Два дуже різних випадки від двох дуже різних людей. Втім, їх об'єднує бажання говорити з Кремлем і росіянами "через нашу голову", — пише Клімкін в своєму телеграм-каналі. — "І це значить, що ми не змогли до них "достукатися", як не змогли достукатися до багатьох інших, менш помітних".

Напередодні виборів в ЄС та США Україна, на думку Клімкіна, мусить активізувати свою промополітику не лише серед провідних сил та їх предстаників, а й серед менш помітних, на перший погляд, політиків.

- Нам потрібна окрема стратегія, як з такими працювати — геополітичними "реалістами" або фанатами російської історії та величі. Адже з ними логіка "ми захищаємо вас, а ви маєте захистити нас" не працює, — каже Павло Клімкін. — Наступний рік буде роком виборів в ЄС та США і "реалістів" буде все більше. "Фанати" російської історії теж піднімають голову. Наша задача — непублічно працювати з кожним, хто щось значить на Заході, інакше ми швидко отримаємо блокуючу меншість, що буде заважати збільшенню і навіть збереженню рівня нашої підтримки. В нас немає часу на обурення та інші емоції, маємо його використати на спокійну та аргументовану — для них, а не тільки для нас, розмову.

Тим часом, ЗМІ поширили фото "таємної" могили ватажка "Вагнера".

 У Зеленського розповіли, від чого Путіну страшно.

А популярний співак заборонив одному з кандидатів в президенти США використовувати його пісні.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини