Головна Новини Політика зовнішня політика Клімкін розповів, до чого готуватися Україні після останніх пропозицій НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Клімкін розповів, до чого готуватися Україні після останніх пропозицій НАТО

Екс-глава МЗС прокоментував останню гучну заяву глави канцелярії генсека НАТО, який припустив можливість уступки Україною своїх територій в обмін на членство в Альянсі

17 серпня 2023, 18:33 comments2256
Поділіться публікацією:

Своє бачення наслідків заяви керівника секретаріату генсека НАТО Йенсена оприлюднив екс-керівник МЗС України Павло Клімкін.

Клімкін розповів, до чого готуватися Україні після останніх пропозицій НАТО

Павло Клімкін

За словами Клімкіна, ці слова говорять про те, що західні союзники припускають можливу "патову" ситуацію на полі бою, а також розглядають наслідки цієї ситуації для України та НАТО. Незважаючи на неприємність таких розмов для України посадовці та суспільство має бути морально готовим для обговорення цих нових моделей безпеки.

- Сенс дискусії, яка ведеться у деяких західних колах, приблизно у наступному, - написав в своєму телеграм-каналі колишній очільник дипломатичного відомства України. - Якщо НАТО в якийсь момент приймає рішення про наше членство в Альянсі, але в цей момент ще не звільнена вся територія України, то що це означає? Тоді НАТО приймає рішення розповсюдити статтю 5 щодо колективної оборони на територію, яку ми контролюємо. Водночас, будь-які подальші дії зі звільнення наших територій означатимуть завдання РФ ударів вже по території НАТО. Що ставить питання, а чи маємо ми узгоджувати дії зі звільнення територій в рамках НАТО і якщо так, то чи не є це обмеженням нашого суверенітету щодо наших територій?

"Це виглядає для багатьох як казуїстика, але ми маємо бути готові до таких дискусій — не тільки емоційно, а й раціонально, — зазначає Клімкін. — А "міняти" території на НАТО нікому не вдасться, українці такий бартер не сприймуть і не дозволять".

Тим часом, у МЗС зробили заяву про вихід на кордони 1991 року.  

У Зеленського розповіли, що зміниться після псевдовиборів РФ в окупації.

А рашист зробив несподівану заяву: "Справа прийде до "перемир'я".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини