Головна Новини Політика зовнішня політика Клімкін пояснив, як працювати з "втомленими" республіканцями
commentss НОВИНИ Всі новини

Клімкін пояснив, як працювати з "втомленими" республіканцями

Екс-керівник українського МЗС пояснив, чому деякі республіканці "втомилися" від України

26 вересня 2023, 17:56
Поділіться публікацією:

Небажання кандидата у президенти США від республіканців Де Сантіса надати Україні перспективу членства в НАТО багатьом здається незрозумілим, проте це лише частина політичного "айсбергу", з яким мають справу українці. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявив количній очільник МЗС УКраїни Павло Клімкін.

Клімкін пояснив, як працювати з "втомленими" республіканцями

Клімкін

За його словами, всі три кандидати від республіканців — Трамп, Де Сантіс та Рамасвамі — так або інакше скептично ставляться до підтримки України. В той же час, лише 5-7% республіканців мають симпатії до РФ. На думку Клімкіна, ця своєрідна "антиросійськість" не підживлює допомогу Україні, оскільки більшість американців та їх політики переважно говорять про місцеві про блеми — іпотеку, інфляцію, злочинність, міграцію тощо.

- Втома поступово робить свою справу, — пише Клімкін. — Багато республіканців мають страх, що їхнє традиційне життя йде "в нікуди", мало хто звинувачує в цьому РФ, хоча її не любить. А от Китай звинувачує багато хто — від втрати робочих місць до бажання створити конкуренцію США. Ми не достукаємося до цих людей, говорячи про цінності, але точно можемо вкласти в їхню свідомість просту тезу — "більше РФ — більше Китаю". Відповідно, допомагаючи Україні, ти допомагаєш послабленню Китаю.

За словами екс-міністра, зараз переважає протилежний нарратив: чим слабше РФ, тим більше її залежність від Китаю і відповідно сильнішим є сам Китай.

Тим часом, Шойгу відповів – до якого року Путін вирішив продовжити "СВО".

У Кремлі відреагували на сина Кадирова, який жорстоко побив чоловіка у СІЗО.  

В ООН заявили, що ядерна загроза вийшла на новий рівень



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини