Головна Новини Політика зовнішня політика Клімкін наголосив на знаковій "обмовці" Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Клімкін наголосив на знаковій "обмовці" Путіна

Екс-міністр закордонних справ України звернув увагу на важливі аспекти у промові голови РФ

6 жовтня 2023, 16:49 comments12260
Поділіться публікацією:

Більшість вчорашньої промови Путіна на Валдаї містила звичні пропагандистські штампи, але було декілька новел, а також "обмовок", на які варто звернути увагу, наголошує екс-міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Про це повідомляють "Коментарі".

Клімкін наголосив на знаковій "обмовці" Путіна

Павло Клімкін

Зокрема, його коментар про ніби-то згоду на вступ України до "Європейської економічної спільноти". При цьому, наголошує Клімкін, володар Кремля не випадково замість назви "Євросоюз", який також є політичним об'єднанням використав назву "Європейська економічна спільнота". Насправді, вважає екс-міністр, Путін таким чином підкреслив сталість та незмінність позиції Росії щодо України. Вона полягає у небажанні будь-якої інтеграції України до Європи.

"Він знову закинув ідею, що РФ проти членства України в НАТО, але начебто не проти ЄС, який він називає Європейським економічним товариством — не просто так. Я завжди намагався пояснити нашим друзям, що для Путіна червоною лінію є будь-який рух України на Захід, адже це фундаментально суперечить ідеології його режиму. Він зробить все можливе, щоб зруйнувати і цей рух і саму Україну, — пише Клімкін. - 2013 рік ми всі прекрасно пам'ятаємо. Путін пропонує Заходу нову оборудку — не чіпайте мене, я не буду чіпати вас, домовляйтеся зі мною про стратегічні озброєння і ніякого НАТО для України, а перспективу членства в ЄС можете декларувати — все одне у вас нічого не вийде".

До інших новел Клімкін відніс "спеціально підготовлені питання про межі використання російської ядерної зброї і її можливих випробувань, чого вже давно не відбувалося".

"Ідея зрозуміла — показати, що в гонці стратегічних озброєнь РФ не програє. Більше того, це питання, з якого Заходу з нею потрібно домовлятися, інакше прийдеться домовлятися потім ще й паралельно з Китаєм", — стверджує Клімкін. 

Шість вигаданих принципів "майбутнього світового порядку" підозріло нагадують деякі китайські пропозиції, припускає Павло Клімкін. Вони є можливою частиною підготовки до китайського візиту Путіна і спроби знайти кращу "спільну мову" з Китаєм. 

- Путін відчуває момент, коли виникають нові виклики, пов'язані із допомогою і західною солідарністю. Не допустити, щоб він цей момент використав — одна з наших головних задач, — підсумовує Клімкін.

Тим часом, Арестович: нам скажуть – забудьте про Крим і забудьте, мабуть, про Донецьк та Луганськ.

Лукашенко обіцяє за рік підготувати Білорусь до сучасної війни.

А ЗМІ стало відомо, в якій європейській країні РФ вербує найманців для війни проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини