Головна Новини Політика зовнішня політика Китайські компанії в обхід санкцій хочуть задешево купувати російський газ — Bloomberg
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайські компанії в обхід санкцій хочуть задешево купувати російський газ — Bloomberg

Китайські імпортери в обхід санкцій вже придбали кілька партій зрідженого газу з Росії

4 квітня 2022, 20:23
Поділіться публікацією:

Найбільшими  імпортерами  скрапленого газу є китайські компанії, які   в обхід санкцій  мають бажання купити  додаткові  партії російського газу, щоб  таким чином заплатити менше. Про це інформує  Bloomberg.

Китайські компанії в обхід санкцій хочуть задешево купувати російський газ — Bloomberg

Китайські компанії хочуть купити дешевий російський газ (фото з відкритих джерел)

Важливо,  що державні підприємства Китаю, зокрема Sinopec і PetroChina, проводять перемовини з постачальниками з РФ про  купівлю російських спотових партій з великими знижками.  При цьому, деякі імпортери  анонімно, прикриваючись  представництвом російських фірм будуть брати участь в тендерах, де закупляють зріджений газ, тим самим приховуючи  свої  наміри  від іноземних урядів.

Лише за кілька  останніх  тижнів  фірми з Китаю вже придбали декілька партій голубого палива.

"Більшість імпортерів зрідженого природного газу у всьому світі не купують російські вантажі через страх перед майбутніми санкціями або шкодою для репутації, оскільки війна в Україні затягується, а Європейський Союз посилює тиск на Москву. Китайські фірми стають чи не єдиними з компаній, які готові взяти на себе такий ризик", — пише видання.

Зараз Китай не відчуває гострих потреб в цьому енергоносієві. Разом з тим, російський газ, куплений за величезними знижками,  наповнить резервуари країни до того, як ціни  поповзуть вверх.

  Концерни  Китаю  самі безпосередньо не беруть участь в тендерах РФ, де продається газ. Вони  всіляко використовують посередницькі фірми, аби придбати  від їх імені голубе паливо  і приховувати це. Щоб спрацювала ілюзія, що до китайських  компаній йде  поставка російського енергоносія за довгостроковими контрактами.

На даний час невеликі  покупці зрідженого газу з Китаю  мають намір отримувати кредитні гарантії від банківських установ, аби  придбати додаткові  спотові вантажі з РФ, але провідні установи  Сінгапуру не хочуть давати їм фінансову підтримку. Тільки великі  імпортери Китаю  використовують  схеми відкритих кредитів, які раніше були погоджені з банківськими установами.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що влада Грузії допомагає Росії обходити санкції.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини