Головна Новини Політика зовнішня політика Китай заявив про невизнання Криму та Донбасу російськими
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай заявив про невизнання Криму та Донбасу російськими

Через свого посла в ЄС

5 квітня 2023, 13:42 comments9433
Поділіться публікацією:

Китай не визнає належності Криму та Донбасу Росії, а заяви про дружбу між Росією та Китаєм носили риторичний характер. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інтерв'ю посла Китаю при ЄС Фу Конга, яке він дав The New York Times.

Китай заявив про невизнання Криму та Донбасу російськими

Крим - це Україна

Всього за три тижні до того, як Росія вторглася в Україну, президенти Володимир Путін і Сі Цзіньпін підписали спільну заяву, в якій проголосили "безмежність" дружби між їхніми країнами. Але пан Фу сказав, що Китай не на стороні Росії у війні, і що деякі люди "навмисно неправильно тлумачать це, тому що існує так звана "безмежна" дружба чи відносини". Він додав: "Без обмежень" — це не що інше, як риторика", передають його слова журналісти.

Посол зазначив, що Китай не надав Росії військової допомоги та не визнав її спроб анексувати українські території, зокрема Криму та Донбасу.

За його словами, Пекін не засудив вторгнення, тому що він розуміє заяви Росії про оборонну війну проти вторгнення НАТО, а також тому, що його уряд вважає, що "корінні причини більш складніші", ніж кажуть західні лідери.

Коментуючи відсутність дзвінка Сі Цзіньпіна Зеленському, Фу зазначив:

"Я знаю, що люди зосереджені на президентському дзвінку", — сказав пан Фу. "Той факт, що президент Сі не розмовляє із Зеленським, не означає, що Китай на боці Росії в українському питанні".

Нагадаємо, що сьогодні відбувається візит президента Франції Емануеля Макрона до Китаю — він та Байден хочуть залучити КНР до завершення війни в Україні.

Тим часом, Подоляк розповів коли, Україна поверне Крим. А Резніков озвучив прогноз щодо переговорів з РФ та закінчення війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Евгений

5 квітня 2023, 20:04

Врёт ублюдок узкоглазый! Нагло врёт!


Новини