Китай повернеться за стіл переговорів: Кулеба зробив обнадійливу заяву

Дмитро Кулеба повідомив, що у Пекіні дуже докладно вивчають результати саміту миру

З великою ймовірністю можна сказати, що Україна та Китай продовжать переговори щодо припинення війни, навіть незважаючи на відмову офіційного Пекіна брати участь у саміті миру. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Міністр зазначив, що і Україна, і Швейцарія вели переговори з Китаєм щодо його участі у саміті миру. Але, на думку Дмитра Кулеби, вирішальним фактором, через який Пекін відмовився бути представленим на саміті, стала відсутність Росії.

"Але ми знаємо, що в Пекіні дуже докладно вивчають результати саміту. У Пекіні побачили разючий масштаб саміту. Я переконаний, що у нас продовжиться розмова з Китаєм щодо припинення війни в Україні", - додав Кулеба.

Зазначимо, у цьому ж інтерв'ю Дмитро Кулеба пояснив, чому низка країн відкликали підписи під комюніке саміту миру.

Читайте також на порталі "Коментарі" - з одного боку, незважаючи на шалений опір з боку Росії, Україні вдалося провести саміт миру. З іншого боку, деякий осад залишився після того, як стало відомо, що підсумкове комюніке відмовилося підписати півтора десятки країн. Зокрема неприємно здивувала позиція країн Глобального півдня. Як вплине такий фінал саміту миру на подальший перебіг війни в Україні? Чи не виникне ситуація, що Україну почнуть рішучіше підштовхувати до поступок у війні та натякати на переговори з РФ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – треба буде говорити із Росією: Дмитро Кулеба зробив заяву про підготовку переговорів.