Головна Новини Політика зовнішня політика Китай посилює тиск на союзника США: винищувачі в повітрі
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай посилює тиск на союзника США: винищувачі в повітрі

КНР не визнає окремого Тайваню, погрожуючи війною, у разі оголошення островом своєї незалежності

12 липня 2023, 15:59
Поділіться публікацією:

Китай протягом двох днів направляв у бік Тайваню кораблі ВМС та велику групу військових літаків, включаючи винищувачі та бомбардувальники. Про це, як повідомляють "Коментарі", повідомляє агентство AP з посиланням на міністерство оборони Тайваню.

Китай посилює тиск на союзника США: винищувачі в повітрі

Китай не визнає окремого Тайваню

За даними військового відомства, перед початком щорічних військових навчань, спрямованих на захист Тайваню від можливого вторгнення, Народно-визвольна армія Китаю з 6 години ранку 11 липня до 6 години ранку 12 липня відправила до району острова 38 бойових літаків та 9 кораблів ВМС. З ранку 12 липня до полудня китайські військові здійснили ще 30 вильотів за участю винищувачів J-10 та J-16. Військові літаки КНР за два дні не менше 55 разів перетнули серединну лінію Тайванської протоки — неофіційний кордон, який вважається буфером між островом та материком.

Наприкінці липня Тайвань планує провести щорічні навчання, під час яких його збройні сили проведуть тренування щодо підвищення боєготовності та запобігання вторгнення. Крім того, пройдуть щорічні навчання, спрямовані на підготовку цивільного населення до стихійних лих та відпрацювання евакуації у разі повітряних нальотів.

Нагадаємо, що після встановлення влади Компартії на материковому Китаї за результатами громадянської війни, на Тайвані зміцнилися антикомуністичні сили Гоміньдану, які протистоять КПК. Тривалий час саме Тайвань (офіційна назва — Китайська республіка) представляв в ООН Китай і лише через десятиліття його місце зайняла Китайська народна республіка. Остання не визнає КР, вважаючи острів частиною КНР. Особливе занепокоєння КНР висловлює щодо наміру деяких політичних сил Тайваню оголосити про його незалежність. У цьому випадку КНР загрожує рішучими діями, зокрема війною.

У свою чергу США гарантують збереження фактичної незалежності острова, оголосивши його своїм союзником. У разі агресії щодо Тайваню США вступлять у війну. На острові розташовані унікальні напівпровідникові виробництва, які відіграють ключову роль у комп'ютерній промисловості США та всього світу.

Тим часом, у Британії відреагували на різкі заяви Зеленського щодо НАТО.

Президент Польщі про рішення НАТО щодо України: абсолютно недостатньо.

А генсек НАТО сказав, що стане трагедією для України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини