Головна Новини Політика зовнішня політика Кім Чен Ин наказав збільшити виробництво ядерної зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Кім Чен Ин наказав збільшити виробництво ядерної зброї

Північна Корея підтримує агресію РФ проти України

28 березня 2023, 14:36
Поділіться публікацією:

Лідер КНДР Кім Чен Ин наказав збільшити виробництво ядерної зброї, щоб наростити її запас "у геометричній прогресії", повідомило північнокорейське Центральне телеграфне агентство (ЦТАК) у вівторок, 28 березня. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW.

Кім Чен Ин наказав збільшити виробництво ядерної зброї

Тоталітарна КНДР підтримує авторитарну РФ в боротьбі проти демократичної України

Напередодні Кім Чен Ин керував прийняттям ядерної зброї на озброєння та вислухав доповідь від Інституту ядерної зброї КНДР про прогрес у справі "якісного та кількісного зміцнення ядерних збройних сил Північної Кореї". Він закликав до "ідеальної" готовності до застосування ядерної зброї "у будь-який час і в будь-якому місці", а також заявив про необхідність "безперервного зміцнення ядерних сил", щоб переважаюча міць змусила "ворогів боятися" і захистила б владу, лад і народ КНДР.

При цьому Кім Чен Ин заявив, що ядерна зброя Пхеньяну не спрямована проти інших країн, "ворогом" ядерних сил країни є сама війна і ядерна катастрофа в цілому, а влада КНДР прагне миру і стабільності в регіоні.

КНДР останнім часом провела цілу низку навчань з метою перевірки систем ядерних озброєнь. Зокрема, 25-27 березня було проведено другі випробування нової підводної безпілотної системи ударного типу, яка здатна нести ядерний боєзаряд, "ядерного безпілотного катера підводного нападу", як називають його в Пхеньяні. 27 березня також було проведено випробування двох тактичних балістичних ракет класу "земля-земля" для імітування ядерного вибуху в повітрі.

Нагадаємо, що російський диктатор Володимир Путін напередодні заявив про переміщення на територію свого союзника – Білорусі – тактичної ядерної зброї. За його словами, на території Білорусі навчатимуть льотчиків застосуванню цього типу озброєння та підготують для використання ТЯЗ десять літаків. Також РФ передала Білорусі ракетний комплекс "Іскандер", здатний бути носієм тактичної ядерної зброї. За словами Путіна, це рішення не порушує міжнародних зобов'язань РФ щодо нерозповсюдження ядерної зброї, але воно "збіглося" із заявою заступника міністра оборони Великобританії про передачу Україні снарядів із збідненим ураном. Вони здатні пробивати будь-яку броню.

До речі, сутність та причини проросійської риторики північнокорейської влади пояснили експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини