Головна Новини Політика зовнішня політика Кібератака Росії: до України прибудуть англійські та американські фахівці для допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Кібератака Росії: до України прибудуть англійські та американські фахівці для допомоги

Кіберспеціалісти прибудуть, аби підготувати Україну до протистояння з Росією

21 грудня 2021, 11:09
Поділіться публікацією:

Кібератака Росії: до України прибудуть англійські та американські фахівці для допомоги

Кібератака. Фото з відкритих джерел

І хоча російська кібервійна проти України ніколи не припинялась, нині західні чиновники занепокоєні не на жарт. Сполучені Штати Америки (США) та Велика Британія напрвляють до України своїх фахівців, повідомляє видання The New York Times, пише "Європейська правда".

Видання пише, що у площині кібератак значно посилилась російська активність, поки весь світ рахував війська поблизу українського кордону.

"Це широкомасштабна кампанія, спрямована на численні українські державні установи, включаючи органи внутрішніх справ — національну поліцію — та їх комунальні підприємства", — прокоментував Дмитро Альперович, дослідник російської кіберактивності та голова дослідницької групи у Вашингтоні Silverado Policy Accelerator.

Хто саме поїхав до України — американські чиновники приховують. У адміністрації Байдена лише вказали, що  "ми довгий час підтримували зусилля України зміцнити кіберзахист і підвищити її кіберстійкість". Тут вважають, що якщо Росія дійсно здійснить кібератаку, то, швидше за все це відбудеться після православного Різдва, наприкінці першого тижня січня, повідомляють джерела, які володіють розвідданими.

А прессекретарка британського уряду заявила, що та допомога, яку надавало Королівство та союзники, мають оборонний характер.

Читайте також: Обговорювати нічого: у США заявили, що мають свій список занепокоєнь для Росії

Обговорювати нічого: у США заявили, що мають свій список занепокоєнь для Росії

Джерело: https://world.comments.ua/ua/news/usa/obgovoryuvati-nichogo-u-ssha-zayavili-scho-mayut-sviy-spisok-zanepokoen-dlya-rosii-690449.html
© Comments.ua



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини