Головна Новини Політика зовнішня політика Керівники країн НАТО зустрілися в місці можливого удару Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Керівники країн НАТО зустрілися в місці можливого удару Росії

Так званий Сувальський коридор між Польщею та Литвою поєднує країни Балтії з рештою держав НАТО та може бути атакований з Калінінградської області РФ та Білорусі

3 серпня 2023, 18:08
Поділіться публікацією:

Голова уряду Польщі Матеуш Моравецький і президент Литви Ґітанас Науседа зустрілися в районі Сувальського коридору, щоб обговорити загрози з боку приватної військової компанії "Вагнер", яка перемістилася до Білорусі. Про це повідомляють "Коментарі".

Керівники країн НАТО зустрілися в місці можливого удару Росії

Сувальський коридор

"За нашими даними, в Білорусі близько чотирьох тисяч вагнерівців, а за інформацією президента Литви, навіть трохи більше", – заявив під час зустрічі Матеуш Моравецький.

Таким чином РФ перевіряє реакцію Польщі і НАТО, впевнений премʼєр Польщі.

"На ці російські і білоруські провокації, інструментом яких є група "Вагнера" ми дуже рішуче відповідаємо. Серед іншого, ми побудували паркан на польсько-білоруському кордоні", – каже Моравецький і запевняє, що його країна буде впевнено захищати свій кордон від провокацій, організованих режимом Олександра Лукашенка. Зокрема, для цього відбувається перебазування польських військових частин до східного кордону і зміцнення лінії оборони, зокрема фортифікаційними укріпленнями.

В свою чергу голова Литви Ґітанас Науседа заявив, що питання про закриття кордону з Білоруссю остаточно не вирішено.

"Це має бути узгоджене рішення Литви, Латвії і Польщі", – повідомив Науседа. Також Неуседа повідомив про спільну зустріч польських і литовських розвідслужб для обміну інформації. Сьогодні ж білоруська агенція "БЕЛТА" повідомила, що Лукашенко поїхав нібито для перевірки посіву до Гродненської області. Це область на кордоні із Польщею.

Нагадаємо, що Сувальський коридор, на думку американських військових, є одним з потенційно найбільш гарячих точок у Європі. Цю інформацію підтвердив під час конференції CEPA Forum 2015 головний командувач Збройних сил США в Європі генерал Бен Годжес. Представники США вказують на інфраструктурні та організаційні недоліки, які заважають країнам НАТО досить швидко реагувати у разі загрози на цьому напрямку, і посилаються на розвідувальну інформацію, яка вказує на те, що росіяни та білоруси проявляють інтерес до цієї сфери у разі ескалації потенційного конфлікту з країнами НАТО.

Тим часом, Китай змінює свою позицію щодо війни в Україні.

Країна-партнер РФ їде на "мирний" саміт без представників Кремля. 

А Медведєв розповів, скільки росіян готові воювати з Україною.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини