Головна Новини Політика зовнішня політика Казахстан відмовився призначити Гайдая послом у країні: названа причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Казахстан відмовився призначити Гайдая послом у країні: названа причина

Колишнього керівника Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая представники Казахстану не погодили послом України в їх країні.

22 травня 2023, 17:16 comments1627
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Казахстан не погодився на призначення колишнього керівника Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая послом в країні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Дзеркало тижня".

Казахстан відмовився призначити Гайдая послом у країні: названа причина

Сергій Гайдай. Фото з відкритих джерел

Україна відправила запит на погодження кандидатури Сергія Гайдая казахстанській владі. Однак Казахстан відмовився видати агреман – документ прийняття особи в якості дипломатичного представника.

Згідно з джерелами "Дзеркало тижня" Казахстан "твердо" дав зрозуміти, що на місце українського посла в країні хоче отримати професійного дипломата, який не є Сергій Гайдай.

Попередній посол України в Казахстані Петро Врублевський був професійним дипломатом, однак президент Володимир Зеленський звільнив його з цієї посади через нарікання офіційних представників Астани. Тодішній український посол дав інтерв’ю місцевому блогеру, де вказав, "чим більше ми вб’ємо росіян зараз, тим менше доведеться вбивати нашим дітям".

Такі слова викликали критику в політичних колах Казахстану, що призвело до звільнення Петра Врублевського з посади дипломата в азійській країні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Бюро моніторингу громадської думки Demoscope в Казахстані дізналось настрої казахів щодо війни та з'ясувало кого казахи підтримують більше, Україну чи Росію. Окрім того, соціологічний аналіз показав збільшення страху серед мешканців Казахстану щодо можливого нападу Росії на їх країну.

Також "Коментарі" писали про те, що Міністерство закордонних справ Казахстану відповіло чи буде здійснювати арешт президента Росії Володимира Путіна, коли той прибуде в їх країну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини