Головна Новини Політика зовнішня політика Катастрофа МАУ: МЗС назвав дату, коли стане відома сума компенсації для сімей жертв від Ірану
commentss НОВИНИ Всі новини

Катастрофа МАУ: МЗС назвав дату, коли стане відома сума компенсації для сімей жертв від Ірану

Представники Ірану готуються до прибуття в Київ для обговорення матеріальної сторони трагедії авіалайнера МАУ до кінця поточного тижня

27 липня 2020, 19:47
Поділіться публікацією:

Офіційні представники Тегерана прибудуть до Києва 29-30 липня, щоб провести нараду з українською стороною щодо відшкодування моральної і матеріальної шкоди членам сімей загиблого екіпажу в авіакатастрофі МАУ, яка сталася 8 січня з вини іранської армії. Про це повідомляє агентство "РБК-Україна", посилаючись на заяву глави МЗС Дмитра Кулеби.

Катастрофа МАУ: МЗС назвав дату, коли стане відома сума компенсації для сімей жертв від Ірану

Міністр зазначив, що дана ініціатива була проявлена саме українською стороною, яка запросила іранців в столицю для комплексного розв'язання даної трагедії, що дозволить "перегорнути цю сторінку" в міжнародних відносинах двох країн.

"Ми запросили іранську сторону відвідати Київ для консультацій. Вони приїжджають 29-30 липня. Я не можу розкривати цифри компенсації, тому що кінцеві суми будуть прийняті після консультацій", — уклав Кулеба під час брифінгу зі своїм польським колегою Яцеком Чапутовичем, який відбувся сьогодні у Варшаві.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час аварії пасажирського "Боїнг" Міжнародних авіаліній України, який здійснював рейс Тегеран-Київ, загинуло 11 громадян України. Після того як влада Ірану припинили заперечувати свою причетність до авіакатастрофі, тамтешня прокуратура заявила, що передасть бортові самописці у Францію для міжнародного і незалежного розслідування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини