Головна Новини Політика зовнішня політика Канцлер Німеччини летить до України на переговори з Зеленським: що обговорять лідери держав
commentss НОВИНИ Всі новини

Канцлер Німеччини летить до України на переговори з Зеленським: що обговорять лідери держав

Шольц летить в Україну, оскільки побоювання щодо російського вторгнення зростає

14 лютого 2022, 11:26
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц у понеділок, 14 лютого, летить до Києва, щоб зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським і виявити солідарність, допомогти запобігти війні в Європі після попереджень про те, що російське вторгнення може бути неминучим. Про це повідомляє Reuters.

Канцлер Німеччини летить до України на переговори з Зеленським: що обговорять лідери держав

Канцлер Німеччини Олаф Шольц - фото з відкритих джерел

Поїздка є частиною шквалу дипломатичних зусиль щодо деескалації кризи шляхом діалогу. У вівторок, 15 лютого, Шольц вилетить до Москви на зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним.

Канцлер, який вступив на посаду в грудні, активізував свою участь у кризі в Україні протягом останнього тижня після того, як критики звинуватили його у відсутності лідерства.

"(Ці поїздки) про те, як ми можемо знайти спосіб забезпечити мир в Європі", — сказав Шольц журналістам, заявивши, що нарощування Росією близько 100 000 військових на кордоні України представляє "дуже, дуже серйозну загрозу".

Джерело в німецькому уряді повідомило в неділю, 13 лютого, що Шольц і Зеленський оцінять своє становище після переговорів у "нормандському форматі" минулого тижня між представниками України, Росії, Франції та Німеччини, і оцінять, як вони можуть просувати діалог.

Україна може розраховувати на солідарність Німеччини, зокрема через фінансову допомогу для стабілізації економіки, сказав Шольц. 

Українські чиновники публічно розкритикували Німеччину за відмову продавати зброю Києву — Берлін стверджує, що не може через свою криваву історію 20-го століття — і за її небажання зупинити спірний російсько-німецький проект газопроводу.

Україна, а також західні союзники стверджують, що газопровід "Північний потік-2", який побудований, але ще не введений в експлуатацію, дозволить Росії відключити Україну від енергопостачання Європи та зробити її більш вразливою для російського вторгнення.

Як повідомляли раніше "Коментарі", канцлер Німеччини стрімко втрачає підтримку серед населення: чому людей не влаштовує позиція Шольца.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини