Головна Новини Політика зовнішня політика Канада скасовує мита для українських товарів: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Канада скасовує мита для українських товарів: подробиці

Джастін Трюдо також взяв участь у засідання саммітуG7 з Києва

8 травня 2022, 23:28
Поділіться публікацією:
8 травня прем'єр Канади Джастін Трюдо під час візиту до України відвідав знищений Ірпінь. Окрім цього, високопосадовець оголосив про скасування мит для українських товарів на один рік. Таку заяву Трюдо зробив в Києві, де брав участь відеозв’язком саме в G7.
Прем’єр Канади Джастін Трюдо оголосив про скасування мит для українських товарів на один рік. Відомо, що Канада вже не перша країни, яка скасувала мито на українські товари.
За словами голови Інституту публічної політики і консалтингу Сергій Бикова, це дуже символічний жест, який демонструє єдність найбільших економік світу.
"Канада стала третьою після Великобританії та ЄС, хто скасовує мита для українського експорту, аби підтримати нас під час війни. Трюдо сьогодні на власні очі побачив наслідки звірств росіян в Ірпені та зустрівся у Києві із Володимир Зеленський. До речі, у самміті G7 канадський прем’єр брав участь відеозв’язком саме із української столиці. Це дуже символічний жест, який демонструє єдність найбільших економік світу із Україною",- вважає фахівець.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Канада проголосувала за безвіз для України. Федеральний парламент Канади підтримав скасування візового режиму з Україною. Депутати підтримали звіт Постійного комітету парламенту Канади, члени якого раніше висловилися за введення безвізового режиму з Україною. У пояснювальній записці до документа йдеться, що уряд Канади має оперативно розглянути питання, щоб дозволити громадянам України здійснювати подорожі до Канади. України повинні мати право в максимально стислий термін отримувати електронний дозвіл на поїздки до Канади.

Канада скасовує мита для українських товарів: подробиці

Джастін Трюдо прилетів до України (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини