Головна Новини Політика зовнішня політика Як Туреччина планує розширити свою сферу впливу на Кавказі
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Туреччина планує розширити свою сферу впливу на Кавказі

Ердоган заявив про намір розмістити свої військові частини в Азербайджані

17 червня 2021, 18:07
Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Реджеп Ердоган не відкидає можливості створення турецької військової бази на території Азербайджану. Про це розповів сам президент в інтерв'ю Hurriyet.

Як Туреччина планує розширити свою сферу впливу на Кавказі

Реджеп Ердоган - фото з відкритих джерел

Відповідаючи на запитання журналіста про відкриття військової бази, турецький гарант відповів, що це не суперечить підписаній напередодні між двома країнами Шушинській декларації про союзницькі відносини.

Додамо, що цей документ гарантує регулярне проведення спільних засідань рад безпеки двох країн, а також координацію дій збройних сил і надання допомоги один одному в разі виникнення загрози безпеці або суверенітету.

"Тепер це не виходить за рамки Шушинської декларації. Тут можливий подальший розвиток і розширення", — заявив Ердоган.

Крім того, турецький лідер підкреслив, що наразі перед владою Азербайджану стоїть завдання забезпечити безпеку кордону.

"Тут особливо важливі проміжні зустрічі Ільхама Алієва з Володимиром Путіним, а також переговори, які проведемо ми, можуть розвинути це питання по-іншому", — додав президент Туреччини.

Нагадаємо, що 27 травня військовослужбовці Азербайджану вже заявляли, що вірменські солдати намагалися замінувати шляхи постачання, що ведуть до їхніх позицій. Не обійшлося і без полонених. Всі деталі — у нашому матеріалі.

Також раніше повідомлялося, що Вірменія звинуватила Азербайджан у брехні. Прес-секретар МЗС Вірменії Анна Нагдалян зробила заяву у відповідь на повідомлення міністра закордонних справ Азербайджану Джейхун Байрамова про те, що Азербайджан передав вірменській стороні усіх військовополонених, захоплених під час війни в Арцах. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини