Головна Новини Політика зовнішня політика Ізраїль завдав ударів по сектору Газа та Лівану
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль завдав ударів по сектору Газа та Лівану

Це стало відповіддю на обстріл єврейської держави

7 квітня 2023, 10:50
Поділіться публікацією:

Ізраїль завдав по сектору Газа та півдню Лівану авіаудари, вказавши, що вони спрямовані на цілі радикального руху ісламізму ХАМАС після того, як кілька десятків ракет були випущені по ізраїльській території з цих напрямків. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на повідомлення Армії оборони Ізраїлю.

Ізраїль завдав ударів по сектору Газа та Лівану

Ізраїль воює проти ХАМАС та Хезболли, які базуються в Лівані та секторі Газа

Армія оборони Ізраїлю "не дозволить терористичній організації ХАМАС діяти з Лівану і вважає цю державу відповідальною за будь-який спрямований вогонь з її території", йдеться у заяві.

Ударів було завдано 7 квітня, о 04.30 за місцевим часом. За даними AFP, вибухи було чутно неподалік міста Тир на півдні Лівану, а також у секторі Газа. Джерело в органах безпеки Лівану повідомило агентство dpa, що сталися щонайменше три вибухи після того, як ізраїльські літаки завдали удару по сільськогосподарському полю на околиці табору для палестинських біженців у районі Тіра.

За даними Ізраїлю, 6 квітня по півночі країни з Лівану було випущено 34 ракети, 25 з яких перехоплено. Обстріл було здійснено під час Песаха – одного з головних юдейських свят. Це стало найбільшою ескалацією після війни між Ізраїлем та Ліваном у 2006 році. Ракетні удари були завдані лише через кілька днів після запеклих зіткнень між радикальними палестинцями, що забарикадувалися в мечеті "Аль-Акса", та ізраїльськими силовиками, які намагалися видерти їх звідти. У ході заворушень було затримано понад 350 осіб.

Миротворча місія ООН UNIFIL заявила, що Ізраїль та Ліван не хочуть війни після авіаударів.

"Обидві сторони заявили, що не хочуть війни", — наголосили в UNIFIL. У миротворчій місії ООН зазначили, що перебувають у контакті з обома державами, і закликали всіх учасників припинити напади.

"Те, що відбулося напередодні, небезпечне і загрожує серйозною ескалацією", — застерегли в місії.

Тим часом, у Білому домі розповіли, за ким останнє слово у питанні переговорів із РФ.  

Стало відомо, чим апелював Макрон до Цзіньпіна, закликаючи до стримування Росії.

А в соцмережі "злили" документи США та НАТО щодо підготовки наступу України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини