Головна Новини Політика зовнішня політика Ізраїль затвердив угоду з ХАМАСом про припинення вогню
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль затвердив угоду з ХАМАСом про припинення вогню

Вона передбачає звільнення заручників, яких ХАМАС захопив 7 жовтня і повів із собою у сектор Газа

22 листопада 2023, 22:24
Поділіться публікацією:

Згідно з угодою з терористами ХАМАС, 50 викрадених (із 239) — жінок та дітей — будуть звільнені за чотири дні, протягом яких у бойових діях настане затишшя. Звільнення кожних десяти додаткових викрадених призведе до додаткового дня перепочинку. Про це повідомляють "Коментарі".

Ізраїль затвердив угоду з ХАМАСом про припинення вогню

Ізраїль та ХАМАС досягли тимчасової угоди

Натомість Ізраїль звільнить 150 терористів ХАМАС (переважно жінки-терористи та неповнолітні терористи), які перебувають в ізраїльських в'язницях за скоєння терактів. Вони будуть відпущені додому, 72 з них до Юдеї та Самарії та Єрусалиму. Також у рамках угоди буде повністю припинено авіаційну розвідку над сектором Газа.

У той же час ЦАХАЛ заявляє, що поки що йому невідомо про досягнуту угоду, тому армія продовжує наступ на позиції ХАМАС. Крім того, ізраїльська армія розпочала затоплення тунелів ХАМАСу під Газою морською водою. Раніше цього не робилося через побоювання за долю заручників, захоплених терористами.

Нагадаємо, що 7 жовтня ХАМАС убив 1400 переважно мирних ізраїльтян, а також захопив заручників, яких повів із собою в Газу. Частина із них загинула. Згідно з запевненнями ХАМАС, від авіаційних ударів Ізраїлю. Раніше сам ХАМАС публікував відео розстрілу двох єврейських заручників.

Тим часом, Фінляндія закриє ще три пункти пропуску з РФ: яка причина. Фінляндія закриє сім із восьми прикордонних переходів із Росією.

У Львові п'ятеро працівників ТЦК "упакували" чоловіка у бусік і обізвали його дружину. Також представники ТЦК із Львівщини вибили з рук жінки, яка стала на захист чоловіка, телефон.

А в ЄС пояснили, чому не можуть давати Україні більше зброї. Близько 40% продукції зараз йде з Євросоюзу на експорт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини