Ізраїль запропонував зупинити війну: озвучено умови

ХАМАС відкинув цю пропозицію єврейської держави

Ізраїль запропонував ХАМАС встановити режим припинення вогню в обмін на звільнення всіх заручників, пропозиція була відхилена, повідомляє телеканал Al Arabiya. Про це повідомляють "Коментарі".

Як стверджують джерела телеканалу, ХАМАС вимагав тривалого перемир'я, як умову для ведення переговорів про звільнення заручників, які утримуються в секторі Газа.

Влада Ізраїлю також відповіла відмовою на таку вимогу про перемир'я.

За даними ЗМІ, однією з умов звільнення захоплених заручників ХАМАС називає звільнення із ізраїльських в'язниць кількох тисяч палестинців.

У ході нападу 7 жовтня на Ізраїль ХАМАС убив, за останніми даними, 1400 ізраїльтян, переважно цивільних осіб – жінок, дітей та людей похилого віку. Зокрема, його жертвами стали 260 учасників музичного фестивалю, жителі кібуца Кфар-Аза, ізраїльтяни, які рухалися трасами та яких розстрілювали бойовики. Також ХАМАС захопив, за приблизними оцінками, 220 людей. Декілька з них він уже звільнив. Про долю 50 бойовики заявили, що вони загинули в результаті авіаударів у відповідь Ізраїлю. Чи це так, на даний момент можливості перевірити немає.

Тим часом, США завдали ударів по Сирії. У відповідь на атаки американських баз із боку проіранських військових формувань.

Бойовики ХАМАС, перебуваючи у Москві, поставили умову для звільнення заручників. Бойовики стверджують, що їм потрібен час, щоб знайти всіх людей, яких вони викрали та відвезли до Гази.

А союзник Росії підтримав створення нової держави. Глава Білорусі прокоментував близькосхідну кризу, з якої "може розпочатися світова війна".