Головна Новини Політика зовнішня політика Ізраїль виступив проти спалення Тори
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль виступив проти спалення Тори

Після спалення священної книги мусульман - Корану - в Стокгольмі дали згоду на знищення у вогні Тори - основи юдаїзму

15 липня 2023, 17:44
Поділіться публікацією:

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог розкритикував рішення шведської влади дозволити спалити Тору, священну книгу юдаїзму, яка також шанується в християнстві та ісламі. Про це повідомляють "Коментарі".

Ізраїль виступив проти спалення Тори

Сувій Тори

"Дозвіл на псування священних текстів — це не прояв свободи слова, а підбурювання і акт чистої ненависті", — написав глава єврейської держави у своєму Twitter.

Як президент держави Ізраїль він засудив спалення Корану, який є священним для мусульман усього світу, заявив Херцог. За словами президента, він вражений тим, "що така ж доля тепер чекає на єврейську Біблію, вічну книгу єврейського народу". Він закликав увесь світ "однозначно засудити цей огидний акт", передає DW.

"Як президент Ізраїлю, я засудив спалення Корану, священного для мусульман усього світу, і тепер я вбитий горем, що та ж доля чекає на єврейську Біблію, вічну книгу єврейського народу", — заявив він у своєму твітті.

Напередодні шведська влада дала дозвіл на намічену на 15 липня акцію біля ізраїльського посольства, під час якого будуть спалені Тора та Біблія. За словами заявника, ці дії стануть реакцією на спалення Корану, влаштоване 28 червня, у день святкування Курбан-байраму, іммігрантом із Іраку.

Тора ("вчення, закон") — основна священна книга в юдаїзмі, так зване "П'ятикнижжя Мойсея", свиток з текстом П'ятикнижжя, що зберігається в синагозі як предмет релігійного культу юдеїв. Традиційно слова Тори написані на сувої на івриті. Частина Тори публічно читається не рідше одного разу на три дні на зборах. Публічне читання Тори одна із основ єврейської общинної життя.

Тим часом, Моді та Макрон готують мирний план для України.

Патріарх Кирило заступився за митрополита Павла: що заявив.

А Данилов пояснив, чому Зеленський не стримав емоцій під час саміту НАТО. Секретар РНБО Данилов нагадав, що Україна вже понад 500 днів бореться із армією РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини