Головна Новини Політика зовнішня політика Ізраїль вимагає відставки генсека ООН: що сталось
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль вимагає відставки генсека ООН: що сталось

Заяву Антоніу Гутерріша Ізраїль витлумачив, як спробу виправдати напад ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня

24 жовтня 2023, 23:11
Поділіться публікацією:

Постпред Ізраїлю при ООН Гілад Ердан закликав Антоніу Гутерріша піти у відставку через його раніше зроблену заяву. У ній Гутерріш поклав відповідальність за спалах насильства на Близькому Сході однаково і на ХАМАС, і на Ізраїль. Про це повідомляють "Коментарі".

Ізраїль вимагає відставки генсека ООН: що сталось

Антоніу Гутерріш

Гілад Ердан стверджує, що позиція генсека ООН щодо палестино-ізраїльського конфлікту не дозволяє йому обіймати цю посаду.

"Генеральний секретар ООН, який виявляє нерозуміння з приводу кампанії масових вбивств дітей, жінок і старих людей, не здатний очолювати ООН. Я закликаю його негайно піти у відставку", — написав Ердан на своїй сторінці в соцмережі X.

У своїй заяві генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, зокрема, сказав наступне:

"Я однозначно засудив страшні та безпрецедентні акти терору, вчинені ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня. Ніщо не може виправдати вбивства, завдання поранень і викрадення мирних жителів, а також запуск ракет по цивільних об'єктах, — заявив Антоніу Гутерріш під час відкритих дебатів у Раді безпеки ООН. - Важливо також розуміти, що атаки ХАМАС не відбулися на порожньому місці. Жителі Палестини протягом 56 років жили у задушливій окупації".

Нагадаємо, що приблизно такої ж аргументації дотримуються країни умовної антизахідної коаліції, які де-факто стали на бік ХАМАС — Росія, Іран, Сирія, КНДР.

Тим часом, Зеленський звернувся до жителів Севастополя: що пообіцяв. Глава української держави звернувся до мешканців Севастополя, Криму та інших окупованих територій.

ЗСУ завдали нищівного удару по символу рашистів. Рашисти хвалилися ним протягом останньої доби.

А російський актор побився через війну в Україні. Олександр Ведменський підтримує геноцид українців.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини