Головна Новини Політика зовнішня політика Ізраїль відповів на випади Ердогана
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль відповів на випади Ердогана

Президент Туреччини назвав Ізраїль "військовим злочинцем", а його операцію у Газі проти ХАМАС "різаниною"

28 жовтня 2023, 20:18 comments2723
Поділіться публікацією:

Ізраїль відкликає своїх дипломатів із Туреччини для переоцінки двосторонніх відносин у світлі останніх заяв турецького політичного керівництва, зокрема президента країни Ердогана. Про це, як повідомляють "Коментарі", оголосив голова ізраїльського МЗС Елі Коен.

Ізраїль відповів на випади Ердогана

Міністр іноземних справ Ізраїлю Елі Коен

"З огляду на серйозні заяви, що надходять з Туреччини, я наказав повернути звідти дипломатичних представників, щоб провести переоцінку відносин між Ізраїлем і Туреччиною", – йдеться у повідомленні міністра в соціальній мережі Х.

Нагадаємо, що президент Туреччини Ердоган вже після нападу ХАМАС на Ізраїль назвав цю організацію "визвольною групою" та "моджахедами", відкинувши визначення "терористи". Після вчорашньої активізації військових зусиль Ізраїлю, які деякі назвали початком наземної операції у секторі Газа, президент Туреччини закликав своїх співгромадян прийти на "Великий палестинський мітинг". Під час його проведення у стамбульському аеропорту імені Ататюрка Ердоган назвав Ізраїль "військовим злочинцем".

"Ізраїлю, як ти опинився тут? Як ти сюди потрапив? Ти — окупант. Ти угруповання, а не держава. Захід вам винен, але Туреччина вам не винна", — серед іншого заявив Ердоган. — "Ті, хто проливав "крокодилові сльози" за мирними мешканцями, вбитими вчора в російсько-українській війні, сьогодні мовчки спостерігають за загибеллю тисяч невинних дітей у секторі Газа".

Тим часом, Маск висловився щодо Гази. Доступ до Starlink нададуть вибірково, пообіцяла найбагатша людина на планеті.

Розвідка Британії розповіла, де росіяни зазнали найбільших втрат за 2023 рік. Росіяни не можуть ефективно наступати, як того хоче найвище військово-політичне керівництво. Від цього великі втрати як у живій силі, так і техніці.

А Беллінгем знову це зробив: шалений "камбек" Реала в Ель Класіко. Завдяки перемозі в Ель Класіко Реал повертає собі першу позицію у Ла Лізі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини