Головна Новини Політика зовнішня політика Ізраїль розповів про свої бойові втрати
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль розповів про свої бойові втрати

Вже місяць армія Ізраїлю бореться з бойовиками "ХАМАС", які 7 жовтня напали на єврейську державу

10 листопада 2023, 00:38
Поділіться публікацією:

Втрати Армії оборони Ізраїлю становлять 349 осіб із початку різкого загострення палестино-ізраїльського конфлікту 7 жовтня, заявив радник прем'єр-міністра єврейської держави Дмитро Гендельман в інтерв'ю газеті "Известия". Про це повідомляють "Коментарі".

Ізраїль розповів про свої бойові втрати

ЦАХАЛ

Нагадаємо, що 7 жовтня радикальний палестинський рух ХАМАС атакував Ізраїль — бойовики угруповання жорстоко вбили 1400 ізраїльтян, переважно мирних жінок, дітей та людей похилого віку. Відносно багатьох з них застосовувалися тортури, тіла деяких були спалені. Крім того, хамасівці нападали на цивільний автотранспорт, розстрілюючи мирних ізраїльтян. Ще 230 ізраїльтян було захоплено у заручники. У відповідь на напад ХАМАС Ізраїль розпочав військову операцію "Залізні мечі". В рамках цієї операції, по анклаву почали завдаватися авіаудари, жертвами яких, за даними МОЗ сектору Газа, вже стали 10 тисяч палестинців, половина з яких – діти. ООН та арабські країни наполягали на припиненні авіаударів, а також відмові єврейської держави від проведення сухопутної операції у секторі Газа.

Проте Ізраїль ухвалив рішення увійти до сектору Газа після того, як стало відомо про зрив таємних переговорів у Катарі про звільнення заручників. Наразі ізраїльська армія блокувала північну частину анклаву і з боями просувається містом Газа.

Тим часом, на території України поставили пам'ятник відомому колаборантові. Рік тому Кирило Стрємоусов загинув в автокатастрофі на Херсонщині. 

Російська актриса зі "Сватів" зробила божевільну заяву про "дружбу народів".

А в Україні залишилося лише два мільярдери.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини