Головна Новини Політика зовнішня політика Ізраїль продасть свої танки до Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль продасть свої танки до Європи

Продані в Європу танки можуть надалі бути передані Україні

15 червня 2023, 23:54
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Ізраїлю найближчим часом готується укласти угоду на продаж понад 200 танків Merkava 2 та Merkava 3 із двома неназваними країнами. Про це повідомляють "Коментарі".

Ізраїль продасть свої танки до Європи

Меркава

Раніше Ізраїль ніколи не продавав або передавав танки власного виробництва іншим країнам, за винятком невеликих партій, зібраних на їх основі інженерних машин.

Покупцями танків стануть дві неназвані країни, одна з яких знаходиться у Європі. Їм будуть поставлені танки Merkava, зроблені в 1980-1990-ті роки, які були списані після надходження на озброєння ізраїльської армії танків четвертої серії.

Угода, ймовірно, пов'язана з бажанням європейських армій отримати посилення на тлі російської агресії, що триває проти України. Угода коштуватиме кілька десятків мільйонів доларів, що вважається незначним порівняно з цінами на сучасні європейські танки.

Продаж танків не міг би відбутися без погодження зі США, оскільки багато комплектуючих у них, зокрема двигуни, американського виробництва.

Нагадаємо, що раніше Україні були передані танки "Леопард" німецького виробництва та польські танки PT-91 Twardy.

Тим часом, український екіпаж вижив після прямого влучання ракети. Після прямого влучання водій Бредлі не лише вижив, а й зміг вивезти з поля бою пошкоджену техніку.

Міноборони повідомило про "потужний опір ворога". Чергове офіційне зведення від заступниці міністра оборони Ганни Маляр.

Крім того, Арестович запевнив: "Ми прорвемо оборону і дійдемо до морів". Західні союзники своєю повільністю та нерішучістю у питаннях постачання озброєнь дали росіянам добре "закопатися", упевнений Арестович.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини