Головна Новини Політика зовнішня політика Ізраїль назвав умови закінчення війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль назвав умови закінчення війни

Єврейська держава може відмовитись від проведення наземної операції та ударів по сектору Газа, але за виконання трьох умов

17 жовтня 2023, 16:40 comments1863
Поділіться публікацією:

Операція Ізраїлю в секторі Газа "може завершитися дуже швидко, вже завтра, якщо ХАМАС складе зброю, поверне наших заручників і здасться, ця війна може закінчитися без жодного пострілу", заявив постійний представник Ізраїлю при ООН Гілад Ердан під час засідання Ради Безпеки ООН, трансляція якого розміщено у записі на сайті ООН. Про це повідомляють "Коментарі".

Ізраїль назвав умови закінчення війни

Ізраїль назвав свої умови припинення бойових дій

За словами Ердана, Рада безпеки ООН переживає "поворотний момент, момент істини, який покаже всьому людству, наскільки легітимним є саме існування Ради".

Раніше того ж дня Рада безпеки ООН відхилила проект резолюції РФ щодо деескалації конфлікту на Близькому Сході і перенесла голосування щодо бразильського проекту на 17 жовтня (18.00 за нью-йоркським часом, 1.00 18 жовтня по-київському).

За словами ізраїльського представника, ХАМАС — терористичне угрупування, яке прагне знищення Ізраїлю. Всі поступки воно використовувало для посилення своєї потужності, зокрема активну міжнародну економічну допомогу. Ізраїль, як заявив Гілад Ердан, ставиться до погроз ХАМАС цілком серйозно, з огляду на події 7 жовтня.

Нагадаємо, що під час одноденного вторгнення на територію Ізраїлю джихадисти вбили 1200-1300 євреїв, переважно цивільних ізраїльтян. Серед їхніх жертв були жінки, діти, люди похилого віку. Багатьох із них убили після жорстоких тортур, тіла деяких спалили. Деякі представники єврейських кіл порівняли ці події з Голокостом, звертаючи увагу на масовість та швидкість вбивств ізраїльтян із боку ХАМАС.

Прихильники Палестини, серед яких Росія, Іран, Сирія, більшість арабських держав, представники ООН вважають, що авіаційні удари по сектору Газа, блокада та ймовірна наземна операція призведуть до гуманітарної катастрофи та мають ознаки колективного покарання щодо мешканців анклаву.

Тим часом, вибори президента РФ: Пєсков відповів, чи є у Путіна конкуренти.

Ізраїль вже не гарантує наземну операцію у Газі.

А Ізраїль запросив США надзвичайну військову допомогу на мільярди.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини