Головна Новини Політика зовнішня політика Ізраїль допоможе Україні стати зеленішою
commentss НОВИНИ Всі новини

Ізраїль допоможе Україні стати зеленішою

В Україні починає працювати Єврейський національний фонд KKL-JNF , який спеціалізується на лісорозведенні

20 серпня 2021, 11:09
Поділіться публікацією:

Ізраїль допоможе Україні стати зеленішою

Масове озеленення, фото із відкритих джерел

Ізраїль підтримає екологічний проєкт "Зелена країна" та долучиться до масштабної висадки дерев в Україні. Про це стало відомо під час зустрічі міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського з послом Ізраїлю в Україні Міхаелем Бродським та керівництвом Єврейського Національного Фонду, — повідомляє прес-служба Мінприроди у Facebook.

 "Україна ставить перед собою амбітну ціль – збільшити площі лісів на 1 млн га до 2030 року. Для цього застосовуватиметься комплексний науково-обґрунтований підхід, який включає ідентифікацію, збереження та надання статусу лісів самозалісненим територіям, виведення деградованого, малопродуктивного рілля з господарського обігу та відновлення природних екосистем, збереження степових та інших цінних ландшафтів. Вже цієї осені стартує ініціатива Володимира Зеленського щодо масштабного заліснення України, в рамках якої плануємо висадити 1 млрд дерев у наступні 3 роки", — зазначив Роман Абрамовський.

Під час зустрічі українська сторона висловила зацікавленість у перейнятті досвіду Єврейського національного фонду KKL-JNF у лісорозведенні. Даний Фонд має 120-річний досвід озеленення територій, а в Україні лише розпочинає свою діяльність.

"За останні 70 років в Ізраїлі висадили близько чверті мільярда дерев. Я впевнений, що Україна та KKL-JNF започаткують та успішно реалізують проєкти у рамках ініціативи Президента України щодо масштабного заліснення", — наголосив Міхаель Бродський.

Ізраїльська сторона, зі свого боку, запропонувала також реалізацію кількох пілотних проєктів із зупинення деградації земель та лісорозведення у декількох областях України.

У подальших планах по екологічній співпраці країн створення і реалізація проєктів у сферах кліматичної та  водної політики, а також природно-заповідного фонду.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що за результатами експериментів вчені знайшли вид дерев, який краще за інші захищає від шкідливих ультрафіолетових променів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини