Головна Новини Політика зовнішня політика Італія вже готова не купувати газ в Росії: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Італія вже готова не купувати газ в Росії: подробиці

Італія не може залежати від рішень однієї держави

1 березня 2022, 17:40
Поділіться публікацією:

Уряд Італії готовий до повного припинення постачання голубого палива з РФ на короткострокову перспективу. При  цьому, італійський прем'єр-міністр Маріо Драгі зробив заяву, що це може ускладнити наступні зими. Про це інформує Reuters.

 Італія вже готова не купувати газ в Росії: подробиці

Італія може відмовитись від газу з Росії(фото з відкритих джерел)

Виступаючи в парламенті, очільник уряду зазначив, що навіть при скорочених російських поставках на наступному тижні, обсягів закачаного енергоносія  та  імпортних потоків країні тепер вистачить, щоб покрити  піковий попит. Тим більше, що погода м'яка, і попит на газ знижується.

Разом з тим,  як  додав Драгі, при тому, що будуть відсутні російські поставки, ситуація на найближчі зими має ризик  ускладнитись.

Саме з тієї причини уряд  Італії домовляється про збільшення поставок голубого палива, закуповуючи його в  інших країнах, таких як Алжир і Азербайджан. Ще одна можливість — розширення використання терміналів із зрідженим природним газом.

Обмеживши використання російських енергоносіїв, представники уряду   готові, при необхідності, здійснювати контроль постачання газу для промисловості і електроенергетики. Так само при необхідності  тимчасово використовуватимуть  місцеві  електростанції, які використовують в роботі вугілля та мазут.

Заява італійського політика прозвучала в той час, коли радикальні західні санкції, стосовно РФ після того, як вона здійснила агресію на Україну, мають на загрозі порушити потоки енергоресурсів. Це посилить ситуацію з нестачею голубого палива, відключеннями електроенергії і зростанням  тарифів.

Ця країна  використовує голубе паливо майже для 40% виробництва електричної енергії, імпортує понад 90% цього енергоносія. Минулого року 40% імпорту припало на Росію.

Як висловився очільник  італійського уряду, домовлятись з іншими постачальниками цих  джерел енергоресурсів необхідно,  щоб не гадати, що станеться з потоками російського голубого палива в короткостроковій перспективі.

 За словами, італійського прем'єр-міністра, вони не можуть залежати від рішень однієї держави. Тому що на карту вже поставлена свобода країни, а не  тільки процвітання італійської нації.

 Нагадаємо, що сайт "Коментарі" інформував про те, що Україна отримала відмову оголосити наше небо безпольотною зоною: чому США та НАТО проти.


 

 

  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини