Головна Новини Політика зовнішня політика Іран відкликав пропозицію про виплату сім'ям загиблих в катастрофі літака МАУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран відкликав пропозицію про виплату сім'ям загиблих в катастрофі літака МАУ

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін розповів, що уряд Ірану планувало закласти в бюджеті на 2021 рік € 200 млн для компенсації рідним загиблих в авіакатастрофі літака "Міжнародних авіаліній України"

9 грудня 2020, 00:46
Поділіться публікацією:

Влада Ірану вирішила відкликати рішення і не виплачувати сім'ям загиблих в катастрофі літака МАУ. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін, передає "Громадське радіо".

Іран відкликав пропозицію про виплату сім'ям загиблих в катастрофі літака МАУ

ФОТО: З відкритих джерел

За його словами, Іран повинен був в наступному році при затвердженні бюджету залежить компенсацію сім'ям і рідним загиблих в розмірі 200 євро млн.

"Передбачалося, що 200 євро млн виділять саме з фонду національного розвитку", — йдеться в повідомленні.

Компенсація спричинила дискусії в іранському суспільстві, вважає Енін і додав, що українська сторона ще не починала переговори про суму компенсації. Як вважає заступник міністра закордонних справ України, сума грошової компенсації залежить від обставин сталася авіакатастрофи. Іран збив літак української авіакомпанії 8 січня 2020 року двома ракетами класу "земля-повітря". В результаті загинули 176 осіб. Влада країни кілька днів ракетного удару, але в підсумку підтвердила його.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Іран готовий взяти на себе відповідальність за те, що сталося в результаті попадання ракети падіння літака авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в січні цього року, яка сталася над Тегераном. Відомо, що була досягнута домовленість про те, що розмір компенсацій, який буде виплачений владою Ірану постраждалим, не відрізнятиметься в сумі, незалежно від громадянства жертв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини