Головна Новини Політика зовнішня політика ХАМАС заявив, що мешканці Гази не підуть до Єгипту
commentss НОВИНИ Всі новини

ХАМАС заявив, що мешканці Гази не підуть до Єгипту

Раніше ізраїльська армія висунула ультиматум мирним жителям Гази - покинути його, пішовши до Єгипту чи південної частини сектору

14 жовтня 2023, 19:59
Поділіться публікацією:

Глава політбюро палестинського руху ХАМАС Ісмаїл Ханія заявив, що жителі сектору Газа не покинуть анклав під час бойових дій і не переховуватимуться в Єгипті. Про це повідомляють "Коментарі".

ХАМАС заявив, що мешканці Гази не підуть до Єгипту

ЦАХАЛ будь-якої миті може почати операцію проти ХАМАС в секторі Газа

"Палестинський народ має право жити на своїй землі. Не буде втечі з Гази, не буде втечі із Західного берега (річки Йордан — ред.), не буде втечі з Гази до Єгипту. <...> Я говорю своїм братам в Єгипті, що наше рішення — залишитися на нашій землі та протистояти сіоністському плану, підтриманому американською адміністрацією", — заявив представник терористів ХАМАС.

Раніше ЦАХАЛ дав 24 години жителям Гази, щоб залишити його перед початком наземної операції та піти на південь до Єгипту. У відповідь на це сусідній Єгипет заблокував таку можливість. Тоді Ізраїль запропонував мешканцям Гази переміститися до південної частини сектора, продовживши дію ультиматуму ще на 6 годин. Про останнє Ізраїль попросила адміністрація президента США.

На цьому тлі Ізраїль продовжує авіаудари по сектору Газа, де перед цим було відключено електрику, воду та припинено постачання продуктів. ООН та палестинська адміністрація стверджує, що жителі сектору близькі до гуманітарної катастрофи – лікарні переповнені, від авіаударів загинули сотні місцевих мешканців, близькі до вичерпання запаси прісної води.

Нагадаємо, що під час нападу на Ізраїль 7 жовтня терористи ХАМАС убили за різними оцінками від 1200 до 1300 ізраїльтян, переважно цивільних — жінок, дітей, старих. Декого з них піддавали перед смертю жорстоким тортурам, тіла деяких були спалені. Відео своїх звірств ХАМАС публікував в Інтернет. Крім того, радикали викрали та утримують у секторі Газа кілька сотень ізраїльтян.

Тим часом, у ЗСУ з'являться спеціальні бронежилети.

Міносвіти розповіло про можливу мобілізацію частини студентів.

А в Ірані розповіли, хто ще готовий вступити у війну з Ізраїлем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини