Головна Новини Політика зовнішня політика ХАМАС погодився відпустити частину заручників
commentss НОВИНИ Всі новини

ХАМАС погодився відпустити частину заручників

Ізраїль домовився з ХАМАС про обмін заручників на палестинських ув'язнених

10 листопада 2023, 17:08
Поділіться публікацією:

Досягнуто домовленості про обмін ста ізраїльських заручниць, захоплених ХАМАС, на палестинок, які перебувають в ув'язненні, передає Al Arabiya. Про це повідомляють "Коментарі".

ХАМАС погодився відпустити частину заручників

ЦАХАЛ пообіцяв знищити всіх терористів

Нагадаємо, що 7 жовтня радикальний палестинський рух ХАМАС атакував Ізраїль — бойовики угруповання жорстоко вбили 1400 ізраїльтян, переважно мирних жінок, дітей та людей похилого віку. Відносно багатьох з них застосовувалися тортури, тіла деяких були спалені. Крім того, хамасівці нападали на цивільний автотранспорт, розстрілюючи мирних ізраїльтян. Ще 230 ізраїльтян було захоплено у заручники. У відповідь на напад ХАМАС Ізраїль розпочав військову операцію "Залізні мечі". В рамках цієї операції, за анклавом почали завдаватися авіаудари, жертвами яких, за даними МОЗ сектору Газа, вже стали 10 тисяч палестинців, половина з яких – діти. ООН та арабські країни наполягали на припиненні авіаударів, а також відмові єврейської держави від проведення сухопутної операції у секторі Газа.

У свою чергу, Ізраїль вимагав звільнити захоплених ХАМАСом заручників. У відповідь терористи вимагали звільнити 10 тисяч палестинських ув'язнених із в'язниць Ізраїлю. Таємні переговори про обмін проводилися в Катарі, але вони не мали успіху, після чого військовий кабінет Ізраїлю ухвалив рішення про проведення наземної військової операції.

Тим часом, у ОП назвали 4 пункти: без чого не буде перемоги. В Офісі президента розповіли, до чого готуватись у 2024 році.

Росія оволоділа ініціативою на фронті. В естонській розвідці вважають, що росіяни оволоділи ініціативою на двох напрямках фронту.

А експерти розповіли, довкола чого йдуть торги у США: на що може погодитися Байден заради допомоги Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини