Головна Новини Політика зовнішня політика ХАМАС подякував за підтримку одній країні
commentss НОВИНИ Всі новини

ХАМАС подякував за підтримку одній країні

Росія де-факто заблокувала ініціативи США та Ізраїлю

10 жовтня 2023, 18:31 comments1979
Поділіться публікацією:

Ісламські радикали "ХАМАС", який атакував Ізраїль, подякували за підтримку Росії. Зокрема, "ХАМАС" відзначив позицію РФ у Раді безпеки ООН, де Росія зайняла позицію, вигідну палестинським терористам. Про це повідомляють "Коментарі".

ХАМАС подякував за підтримку одній країні

ХАМАС подякував Росії

У ХАМАС назвали "гідною" позицію РФ на засіданні РБ ООН щодо палестино-ізраїльського конфлікту.

"Росія не дозволила США та Ізраїлю просунути свою резолюцію у Раді Безпеки", — зазначив заступник голови політбюро ХАМАС Муса Абу Марзук.

Нагадаємо, що засідання Ради безпеки ООН відбулося у закритому режимі. Жодного рішення за підсумками його засідання прийнято не було. Відомо було лише, що постпред Росії при ООН Василь Небензя заявив, що Ізраїлю та Палестині "необхідно негайно припинити бойові дії та перейти до переговорного процесу".

Атаку ХАМАС на Ізраїль підтримали Іран, Сирія та афганський Талібан. Засудили ХАМАС за невибіркове застосування зброї, зокрема, масове вбивство цивільних осіб, США, ЄС, Україна, Бразилія, ОАЕ. Ще дві арабські країни – Катар та Саудівська Аравія – не підтримали ХАМАС, але назвали головним винуватцем конфлікту Ізраїль, який, на їхню думку, не дає палестинцям можливості створити свою державу. У цьому ж дусі висловилися Іран, Кувейт та Оман.

Позиція Об'єднаних арабських еміратів значно відрізняється від інших арабських країн. Можливо, на це впливають конфліктні відносини ОАЕ з Іраном, котрий підтримав ХАМАС. Між цими країнами існує суперечка про три острови в Ормузькій протоці.

Тим часом, у ЄС передумали заморожувати допомогу Палестині через атаку на Ізраїль.

Пекло на землі: Росія намагається прорвати фронт.

А експерти визначили 10 найкращих країн для життя жінок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини