Головна Новини Політика зовнішня політика ХАМАС готує загальну мобілізацію: чим це загрожує Ізраїлю
commentss НОВИНИ Всі новини

ХАМАС готує загальну мобілізацію: чим це загрожує Ізраїлю

У п'ятницю, 13 жовтня, у світі можливі напади на євреїв із боку ісламських радикалів

11 жовтня 2023, 15:58 comments1030
Поділіться публікацією:

Ісламський радикальний рух ХАМАС закликав своїх прихильників у всьому світі до загальної мобілізації. Ці дії радикали намітили на п'ятницю, 13 жовтня, назвавши їх "П'ятницею повені в Аль-Аксі". Про це повідомляють "Коментарі".

ХАМАС готує загальну мобілізацію: чим це загрожує Ізраїлю

ХАМАС закликав до мобілізації

Як повідомляє Al Jazeera, посилаючись на заяву ХАМАС, бойовики, які вчинили напад на Ізраїль і вбили понад тисячу його громадян, закликають арабський та мусульманський світ до "загальної мобілізації". За задумом ХАМАС, у такий спосіб ісламський світ зможе продемонструвати єдність із палестинцями "перед обличчям відкритої війни та окупації".

Окремо ХАМАС закликав молодих палестинців на Західному березі річки Йордан, який перебував під контролем Ізраїлю, а зараз – Палестинської автономії, вступити у зіткнення з ізраїльськими солдатами.

У ЗМІ висловлюється побоювання, що цього дня можливі масові напади на євреїв по всьому світу з боку шанувальників ХАМАСу.

Нагадаємо, що свою операцію проти Ізраїлю ХАМАС назвав "Повінь Аль-Акси", на честь мечеті, розташованої на Храмовій горі Єрусалиму. Вона є третьою святинею ісламу після мечеті аль-Харам у Мецці та Мечеті пророка у Медині. За ісламськими віруваннями, перша кібла та друга мечеть, побудована на землі. У мечеті одночасно можуть молитися до 5000 віруючих. Іслам пов'язує з цим місцем нічну подорож пророка Мухаммеда з Мекки до Єрусалиму та його вознесіння на небеса.

Тим часом, Орбан утік із Угорщини: кого уникає угорський лідер.

Вибори у Польщі: як змінилися результати після дебатів.

А українська співачка отримала громадянство країни-агресора.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини