Головна Новини Політика зовнішня політика Гуманітарна допомога Литві: що відправила Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Гуманітарна допомога Литві: що відправила Україна

Перший вантаж вагою понад 38 тонн везуть до кордону Литви

12 серпня 2021, 13:05 comments2882
Поділіться публікацією:

Україна почала перший етап допомоги Литві. Таке рішення "Про надання гуманітарної допомоги Литовській Республіці" ухвалено урядом ще 4 серпня. Перший вантаж вагою понад 38 тонн відправили 12 серпня. Про це повідомляють у пресслужбі Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Гуманітарна допомога Литві: що відправила Україна

Гуманітарна допомога Литві від України, фото ДСНС

Супроводжують гуманітарний вантаж група співробітників ДСНС. Гуманітарну допомогу передадуть Службі охорони державного кордону Литви. Усього з українського боку відправили 100 кілометрів колючого дроту для захисту кордону Литви.

Зазначимо, що наразі у Литві розглядають питання будівництва паркану на кордонах із Білоруссю через величезний потік нелегальних мігрантів.

Як повідомляє видання LRT.lt, цього тижня до Литви прибула гуманітарна партія з Нідерландів, повідомляється у звіті Міністерства внутрішніх справ.

"Дякуємо за гуманітарну допомогу нашій країні, це дуже важливо для нас зараз, оскільки надіслані речі необхідні не тільки для розміщення мігрантів, але й дозволяють нам економити гроші та використовувати їх для встановлення фізичного бар'єра на Литовсько-білоруському кордоні", — сказала міністр внутрішніх справ Агне Білотайте.

Шафи, ліжка та ковдри привезли з Нідерландів. Ці предмети були доставлені до школи прикордонної охорони, де незабаром мігрантів розмістять у модульних каютах.

Окрім Нідерландів, 12 країн-членів Європейського Союзу вже надіслали гуманітарну допомогу Литві. Це Австрія, Греція, Фінляндія, Словенія, Чехія, Латвія, Польща, Естонія, Швеція, Хорватія, Словаччина та Данія.

Зазначається, що у 2021 році понад 4115 осіб незаконно прибули до Литви. Литовські прикордонники завертають тих, хто намагається нелегально перетнути кордон.

Як повідомляв портал "Коментарі", велика кількість нелегальних мігрантів із країн Африки та Близького Сходу останніми днями буквально полонила маленьку Литву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ираида

13 серпня 2021, 05:01

"Всего с украинской стороны отправили 100 километров колючей проволоки для защиты границ Литвы." "Шкафы, кровати и одеяла привезли из Нидерландов." И этим всё сказано. Какое государство, такая и помощь.

Таксебе

12 серпня 2021, 21:02

нугзар, ты внятно можешь изложить своё видение без всяких своих образов и понятий? А то ведь не все ж такие "умные и продвинутые" как ты. Пиши конкретно чем ты не доволен! Гуманитаркой? А чем ты помог на диване?...

нугзар

12 серпня 2021, 17:20

т.е. козломордые свинособаки открыли свой козырь - "бесконтрольную миграцию" через "союзное государство" - а эти придумывают "гуманитарку" в 100 км "колючки"? Уже 15 лет Россия всесторонне поддерживает миграцию в ЕС (там образованных спецов таки ценят, к сожалению "гоев" Украины) - а тут передают кроватки-одеялки! Нужен СРОЧНЫЙ запрос в ЮАР и Западную Сахару на противопехотные мины (свои уничтожили под московско-вашингтонским дирижированием) - и вопрос "миграции" решится за пару дней!

Yevgeny

12 серпня 2021, 14:43

Браво, Україна! Захистимо друзів від Лукашенки!

Геннадий

12 серпня 2021, 14:08

Я не понимаю, почему не сделать так, как в Великобритании и США, но не во всём, а в вопросе въезда в страну - только через посольство и после беседы и выяснения, зачем человек едет в страну, а после согласования и тщательной проверки - либо отказ в выдаче визы либо выдача визы на въезд в страну на определённое время.

Моня Кац

12 серпня 2021, 12:33

мудьак лукашенка. он, что себя Богом считает? конченный идиёт. он, твартна доиграется - повторит судьбу Муссолини, Чаушеску, Хусейна и мн.др. Народ всё терпит, ждет, но потом поднимается на борьбу и сносит бошки своим "правителям".


Новини