Головна Новини Політика зовнішня політика Грузія відмовилася видавати Саакашвілі
commentss НОВИНИ Всі новини

Грузія відмовилася видавати Саакашвілі

Україна просила видати їй Саакашвілі для лікування, оскільки екс-президент Сакартвело має українське громадянство

5 липня 2023, 19:55
Поділіться публікацією:

Голова правлячої партії Грузії "Грузинська мрія" Іраклій Кобахідзе заявив, що будь-які консультації щодо ув'язненого колишнього грузинського президента та українського громадянина Міхеїла Саакашвілі виключені. Про це повідомляють "Коментарі".

Грузія відмовилася видавати Саакашвілі

Міхеїл Саакашвілі сьогодні

"У світлі того кроку, який уже зроблено, наступні кроки вже не цікаві. Це сумна реальність. Жодних консультацій щодо Саакашвілі починати не можна", — заявив він, пише грузинський 1 канал.

Так Кобахідзе відреагував на рішення Києва відправити посла Грузії до Тбілісі для консультацій через ситуацію із Саакашвілі. Він зазначив, що посол Грузії в Україні з першого дня повномасштабного вторгнення РФ в Україну залишався в Києві, а крок української влади назвав "образливим та сумним". 4 липня послу Грузії Георгію Закарашвілі було висловлено рішучий протест у зв'язку з погіршенням стану ув'язненого Міхеїла Саакашвілі.

Закарашвілі запропонували повернутися до Тбілісі для проведення консультацій щодо пошуку шляхів вирішення ситуації. Водночас МЗС України відзначило готовність невідкладно обговорити питання перевезення Саакашвілі в Україну для лікування та догляду.

Водночас, на думку екс-голови українського МЗС Павла Клімкіна, реакція України цілком логічна.

"У Саакашвілі в Україні є свої фанати і свої недоброзичливці, але він громадянин України і ми маємо його захищати. Принцип "ми своїх не кидаємо" має працювати для всіх, на те він і принцип", — зазначив він у своєму телеграм-каналі. Він також нагадав про "більш широкий контекст" справи — "в Грузію іде потік російських грошей і є підстави вважати, що через неї намагаються обійти санкції — від автівок до нафтопродуктів". 

У Грузії відкрито кілька справ проти Саакашвілі. Його засудили до шести років ув'язнення одразу після таємного повернення до Грузії у 2021 році. На знак протесту політик кілька разів оголошував голодування, наполягаючи, що його заарештували за політичними звинуваченнями.

Тим часом, росіяни облюбували країну ЄС – активно скуповують нерухомість.

У Росії рубль вже оновлює рекорди березня 2022 року .

А у МАГАТЕ відреагували на інформацію про замінування Запорізької АЕС.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

УКРАИНЕЦ

6 липня 2023, 00:29

Цирк! В Украине этот Саакашвілі только грабил народ Украины и казну!!! В Одессе возглавил коррупцию, создал свою коррупционную сеть и просто тупо брал взятки и отмывал деньги. Никакой продуктивной работы от него не было вообще нигде, только для фикции и замыливания глаз для народу. На фиг этот еще один упырь Украине нужен? - ответ он не нужен вообще, пусть отвечает за свои преступления в Грузии где он тоже реальных дел натворил и там работает правосудие которые таких преступников как Саакашвили наказывают. Это только в Украине с простого народа издеваются.


Новини