Головна Новини Політика зовнішня політика Гончаренко розповів, навіщо Саакашвілі поїхав до Грузії
commentss НОВИНИ Всі новини

Гончаренко розповів, навіщо Саакашвілі поїхав до Грузії

Міхеїл Саакашвілі зважився на такий крок, щоб максимально мобілізувати своїх прихильників

2 жовтня 2021, 11:12 comments1493
Поділіться публікацією:

Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі зважився на поїздку в цю країну, щоб максимально мобілізувати своїх прихильників. Про це повідомляє народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко у своєму Telegram-каналі.

Гончаренко розповів, навіщо Саакашвілі поїхав до Грузії

Олексій Гончаренко, фото з відкритих джерел

Гончаренко каже, що вже рік як Грузія перебуває в політичній кризі. Торік на парламентських перегонах перемогла правляча фракція і головні суперники партії Саакашвілі на виборах. Через це опозиція заблокувала роботу парламенту, заявивши, що результат виборів завищений.

Цілий рік, пише Гончаренко, Євросоюз допомагав знайти вихід із кризи. Там прийшли до компромісу, що якщо влада набирає на місцевих виборах менше 43%, то в наступному році Грузія повинна обрати новий парламент.

"Ситуація цікава тим, що спочатку "ЕНД" (правляча партія "Єдиний національний рух") відмовлялася підписувати цю угоду, потім влада з неї вийшла. Але той факт, що ці місцеві вибори ключові для країни, — очевидний усім. Це момент істини, тому у Саакашвілі не було іншого вибору, щоб максимально мобілізувати своїх прихильників, крім як зробити цей відчайдушний крок і приїхати до Грузії після стількох років", — пише Олексій Гончаренко.

Нардеп вважає, що після цього випадку криза в Грузії тільки посилиться. Він впевнений, що Україна повинна виступити посередником у цій ситуації, адже Грузія нам близький союзник.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишнього грузинського президента, ексгубернатора Одеської області Михеїла Саакашвілі, який останнім часом проживав в Україні, затримали на території Грузії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини