Головна Новини Політика зовнішня політика Головний дипломат ЄС відвідав лінію фронту: яка мета візиту чиновника на окуповані території
commentss НОВИНИ Всі новини

Головний дипломат ЄС відвідав лінію фронту: яка мета візиту чиновника на окуповані території

Головний дипломат ЄС відвідав східноукраїнський фронт, щоб показати, що Україна має підтримку

5 січня 2022, 15:33
Поділіться публікацією:

Головний дипломат Європейського Союзу у середу, 5 січня, відвідав лінію фронту, щоб продемонструвати підтримку Україні через загрозу нового великого військового зіткнення з Москвою. Про це повідомляє Reuters.

Головний дипломат ЄС відвідав лінію фронту: яка мета візиту чиновника на окуповані території

Представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель - Reuters

Жозеп Боррель прилетів на гелікоптері до Луганської області, ставши першим Верховним представником ЄС, який зробив це з моменту початку конфлікту в 2014 році в рамках дипломатичного заходу країн.

"Дуже своєчасний візит на тлі російського шантажу, ескалації та погроз. Україна має підтримку Європейського Союзу у протидії російській агресії. Фактично ця підтримка найсильніша з 2014 року", – заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Боррель зустрівся з солдатамина сході, перш ніж вилетіти назад до Києва, де в четвер, 6 січня, він проведе переговори з президентом Володимиром Зеленським.

"З огляду на збільшення військового нарощування Росії, я тут, щоб показати підтримку ЄС суверенітету та територіальної цілісності України та підтримати постійні реформи, які є ключовими факторами", – написав Боррелл у Twitter.

Останніми тижнями Україна намагалася заручитися підтримкою західних союзників, звинувачуючи Росію в тому, що вона збирає десятки тисяч військ біля своїх кордонів у рамках підготовки до можливого широкомасштабного військового наступу.

Москва заперечує твердження США про планування вторгнення в Україну і звинувачує Київ у нарощуванні власних сил на сході країни.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Українське конструкторське бюро для РФ модернізувало інфраструктуру окупованого Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини